Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 05-Μαϊ-2021 23:41

  Η Uber "μάζεψε" τις απώλειες στο τρίμηνο κυρίως χάρη στην πώληση της μονάδας ATG

  Η Uber "μάζεψε" τις απώλειες στο τρίμηνο κυρίως χάρη στην πώληση της μονάδας ATG
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Καλύτερα των προσδοκιών είναι τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου που ανακοίνωσε η Uber. H εταιρεία παρά το γεγονός ότι κατέγραψε χαμηλότερα έσοδα και κέρδη από ό,τι αναμενόταν, εντούτοις βελτίωσε εκπληκτικά τα νούμερά της σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

  Η εταιρεία ανακοίνωσε απώλειες 6 σεντ ανά μετοχή έναντι 54 σεντ ανά μετοχή που ανέμεναν οι αναλυτές που ρωτήθηκαν από την Refinitiv. Εκτός αυτού, τα έσοδα ανήλθαν σε 2,90 δισεκατομμύρια δολάρια έναντι 3,29 δισεκατομμυρίων δολαρίων που ανέμενε η αγορά.

  Είναι δύσκολο για τους επενδυτές να συγκρίνουν τους αριθμούς από έτος σε έτος για την εταιρεία, καθώς η πανδημία Covid-19 άρχισε να περιορίζει σοβαρά τις μετακινήσεις πριν από έναν χρόνο. Ωστόσο, οι εταιρείες αρχίζουν να ανακάμπτουν.

  Συνολικά, η καθαρή ζημιά της Uber ήταν 108 εκατομμύρια δολάρια, μια τεράστια βελτίωση από τα 968 εκατομμύρια δολάρια το τέταρτο τρίμηνο του 2020. Αλλά αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο κέρδος 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την πώληση της μονάδας αυτόματης οδήγησης, ATG. Η λειτουργική απώλεια της Uber ανήλθε σε περισσότερα από 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

  Η Uber έθεσε ως στόχο την επίτευξη κερδοφορίας στη βάση προσαρμοσμένων EBITDA έως το τέλος του τρέχοντος έτους, και οι επενδυτές θα περιμένουν τυχόν ενημερώσεις που η εταιρεία μπορεί να παράσχει αργότερα την Τετάρτη.

  Η προσαρμοσμένη ζημιά EBITDA ήταν 359 εκατομμύρια δολάρια, η οποία βελτιώθηκε κατά 95 εκατομμύρια δολάρια από το προηγούμενο τρίμηνο.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ