Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 05-Μαϊ-2021 20:01

  FT: Η Archegos αντιμέτωπη με την αφερεγγυότητα καθώς οι τράπεζες ζητούν αποζημιώσεις

  FT: Η Archegos αντιμέτωπη με την αφερεγγυότητα καθώς οι τράπεζες ζητούν αποζημιώσεις
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Archegos Capital Management, το οικογενειακό γραφείο που διευθύνει ο πρώην διαχειριστής της Tiger Asia, Bill Hwang, ετοιμάζεται αντιμετωπίσει τη διαδικασία αφερεγγυότητας, καθώς οι τράπεζες που συμμετείχαν στη χρηματοδότηση των συναλλαγών της επιδιώκουν να καλύψουν ορισμένες από τις απώλειές τους, ανέφεραν οι Financial Times την Τετάρτη, σύμφωνα με το Reuters.

  Σύμφωνα με το δημοσίευμα των FT, που επικαλείται δύο άτομα εξοικειωμένα με το θέμα, η Archegos προσέλαβε συμβούλους αναδιάρθρωσης για να αξιολογήσει τις πιθανές νομικές αξιώσεις από τις τράπεζες και να σχεδιάσει πιθανή άρση των δραστηριοτήτων της.

  Η κατάρρευση του οικογενειακού γραφείου προκλήθηκε αφότου η ViacomCBS, στην οποία η Archegos είχε μεγάλη έκθεση, ανακοίνωσε ότι προχωρά στην έκδοση μετοχών τον Μάρτιο. Η πτώση που κατέγραψε μετοχή της ViacomCBS στην πορεία, προκάλεσε ανησυχία στις τράπεζες, που αύξησαν τις απαιτήσεις περιθωρίων εγγύησης (margin calls).

  Η εταιρεία δεν κατάφερε να καλύψει τα margin calls, με αποτέλεσμα οι τράπεζες να ενεργοποιήσουν τις απαιτήσεις περιθωρίων εγγύησης γεγονός που οδήγησε στην απότομη πώληση των θέσεών της σε μετοχές.

  Οι τράπεζες, μεταξύ των οποίων οι Credit Suisse, Nomura Holdings και Morgan Stanley, έχασαν σχεδόν 10 δισ. δολάρια από την κατάρρευση της Archegos

  Το οικογενειακό γραφείο που εδρεύει στη Νέα Υόρκη είχε περιουσιακά στοιχεία αξίας περίπου 10 δισ. δολαρίων, αλλά κατείχε θέσεις αξίας άνω των 50 δισ. δολαρίων. 

  Τώρα ορισμένες από τις τράπεζες που έχασαν χρήματα ετοιμάζονται να εκδώσουν "εντολές αποπληρωμής δανείων" της Archegos, βήμα που προηγείται πριν προχωρήσουν σε νομικές αξιώσεις.

  Ο Archegos αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα των FT.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ