Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 05-Μαϊ-2021 17:30

  Η Δανία πέρασε νόμο για προσεκτική εξέταση ξένων επενδύσεων στη χώρα υπό τον φόβο... της Κίνας

  Η Δανία πέρασε νόμο για προσεκτική εξέταση ξένων επενδύσεων στη χώρα υπό τον φόβο... της Κίνας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Δανοί βουλευτές ενέκριναν νομοθεσία που επιτρέπει τον έλεγχο μελλοντικών ξένων επενδύσεων, ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν αποτελούν απειλή για την εθνική ασφάλεια, δήλωσε το υπουργείο επιχειρήσεων την Τετάρτη.

  Η νέα νομοθεσία αναπτύχθηκε εν μέρει μετά από ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια σχετικά με την προσφορά της Huawei για κατασκευή του δικτύου 5G της Δανίας. Ο μεγαλύτερος πάροχος τηλεπικοινωνιών της Δανίας, η TDC, επέλεξε τελικά την Ericsson έναντι της Huawei για τη δουλειά.

  Ο έλεγχος βάσει του νέου νόμου, ο οποίος δεν αναφέρει την Κίνα, θα πραγματοποιηθεί για επενδύσεις σε άμυνα, τεχνολογία πληροφοριών και υποδομές ζωτικής σημασίας.

  "Σκοπός αυτού του νόμου είναι να αποφευχθεί το να αποτελέσουν οι εξωτερικές άμεσες επενδύσεις και οι ειδικές οικονομικές συμφωνίες απειλή για την εθνική ασφάλεια ή τη δημόσια τάξη στη Δανία, μέσω ελέγχου και πιθανής παρέμβασης σε τέτοιες επενδύσεις και συμφωνίες", ανέφερε η νομοθεσία.

  Οι ξένοι επενδυτές θα αξιολογηθούν σχετικά με τον πιθανό σύνδεσμό τους με ξένες κυβερνήσεις, ένοπλες δυνάμεις ή άλλες κρατικές οντότητες καθώς και οποιαδήποτε σχέση με εγκληματικές δραστηριότητες, ανέφερε επίσης.

  Ο νόμος δεν ισχύει για τη Γροιλανδία ή τις Νήσους Φερόες, που είναι κυρίαρχα εδάφη υπό το Βασίλειο της Δανίας.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ