Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 05-Μαϊ-2021 15:01

  Ιταλία: Επιχείρηση κατά της μαφίας της Ντρανγκέτα με 30 συλλήψεις

  Ιταλία: Επιχείρηση κατά της μαφίας της Ντρανγκέτα με 30 συλλήψεις
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Επιχείρηση κατά της μαφίας της Καλαβρίας, της Ντρανγκέτα, βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ιταλία, τη Γερμανία, τη Ρουμανία και την Ισπανία. Συνολικά έως τώρα πραγματοποιήθηκαν τριάντα συλλήψεις. Η επιχείρηση ονομάσθηκε Platinum -Dia και τέθηκε υπό τον συντονισμό της εισαγγελίας του Τορίνο, με τη συμμετοχή πάνω από τριακοσίων ανδρών και γυναικών της αστυνομίας, των καραμπινιέρων και της ιταλικής οικονομικής αστυνομίας.

  Κύριος στόχος της επιχείρησης ήταν η οικογένεια Αγκρέστα, μέλος της Ντρανγκέτα, η οποία έχει επεκτείνει τις παράνομες δραστηριότητές της από την ευρύτερη περιοχή του Τορίνο μέχρι και την Γερμανία.

  Μεταξύ των άλλων, πραγματοποιήθηκαν κατασχέσεις σε πέντε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της εστίασης, σε οικοδομικές εταιρίες, καφέ μπαρ και βιομηχανίες που παράγουν καφέ.

  Όπως εξήγησαν οι υπεύθυνοι των ερευνών "πρόκειται για ένα είδος μαφίας που αποφεύγει τις θεαματικές επιθέσεις, αλλά η οποία έχει ειδικευθεί στο ξέπλυμα βρώμικων χρημάτων που προέρχονται από παράνομη δράση".

  Κύριος στόχος της σημερινής επιχείρησης είναι η αποκατάσταση υγιών συνθηκών στην αγορά, οι οποίες να επιτρέπουν την απρόσκοπτη λειτουργία των έντιμων εμπορικών δραστηριοτήτων.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ