Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 05-Μαϊ-2021 14:00

  Η Πολωνία θέλει να αγοράσει τα εμβόλια Johnson & Johnson που δεν θα χρησιμοποιήσει η Δανία

  Η Πολωνία θέλει να αγοράσει τα εμβόλια Johnson & Johnson που δεν θα χρησιμοποιήσει η Δανία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Πολωνία εξέφρασε την επιθυμία να αγοράσει τα εμβόλια της Johnson & Johnson κατά της covid-19 από την Δανία, όπως δήλωσε κυβερνητικός εκπρόσωπος σήμερα, αφού η Κοπεγχάχη απέκλεισε το εν λόγω σκεύασμα από το εμβολιαστικό της πρόγραμμα λόγω ενδεχόμενης σύνδεσής του με την εμφάνιση θρομβώσεων.

  Η Πολωνία και άλλες χώρες της κεντρικής Ευρώπης επιθυμούν να επιταχύνουν τα εμβολιαστικά τους προγράμματα μετά τις καθυστερήσεις που παρατηρήθηκαν στις παραδόσεις εμβολίων.

  Τη Δευτέρα η Δανία έγινε η πρώτη χώρα που απέκλεισε το εμβόλιο της J&J από το πρόγραμμα ανοσοποίησης. Τον προηγούμενο μήνα είχε σταματήσει να χρησιμοποιεί το εμβόλιο της AstraZeneca για τους ίδιους λόγους.

  Οι πολωνικές αρχές ανέφεραν ότι οι κίνδυνοι επιβράδυνσης του εμβολιαστικού προγράμματος είναι μεγαλύτεροι από οποιονδήποτε κίνδυνο ενδέχεται να συνδέεται με τα εμβόλια.

  "Η Πολωνία εξέφρασε αυτή την επιθυμία (να αγοράσει τα εμβόλια της J&J)…ο πρωθυπουργός έστειλε επιστολή στην πρωθυπουργό της Δανίας για το θέμα”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Πιόρτ Μούλερ, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του Polsat News.

  Ο Μούλερ πρόσθεσε ότι η Πολωνία είναι έτοιμη να αγοράσει οποιοδήποτε εμβόλιο έχει λάβει άδεια χρήσης στην ΕΕ, περιλαμβανομένου του AstraZeneca.

  Νωρίτερα το Polsat ανέφερε ότι ο Πολωνός πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέσκι είχε γρλαψει στην επιστολή του προς τη Δανή ομόλογό του Μέτε Φρέντερικσεν: "Αν η Δανία αποφασίσει να επαναπωλήσει κάποια από τα αποθέματά της (σε εμβόλια της J&J), η Πολωνία είναι έτοιμη να τα αγοράσει”.

  Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) ανακοίνωσε στις 20 Απριλίου ότι εντόπισε πιθανή σύνδεση μεταξύ του εμβολίου της J&J κατά της covid-19 και της εμφάνισης σπάνιας μορφής θρομβώσεων σε ενήλικες που είχαν λάβει το σκεύασμα στις ΗΠΑ. Ωστόσο τόνισε ότι τα οφέλη του εμβολίου ξεπερνούν τους κινδύνους του.

  Η Πολωνία έχει μέχρι στιγμής εμβολιάσει περισσότερα από 3,1 εκατ. ανθρώπους, σε συνολικό πληθυσμό περίπου 38 εκατομμυρίων.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ