Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 05-Μαϊ-2021 13:06

  Τατάρ: Έχω ταυτότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας - Αν υπάρχει μέθοδος, θα την επιστρέψω

  Τατάρ: Έχω ταυτότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας - Αν υπάρχει μέθοδος, θα την επιστρέψω
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Απάντηση στις δηλώσεις του Προέδρου Αναστασιάδη, έδωσε ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ ο οποίος παραδέχθηκε ότι κατέχει κυπριακή ταυτότητα, όπως γράφει ο ιστότοπος sigmalive.com.

  Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο ο κατοχικός ηγέτης σε δήλωση του ανέφερε "γεννήθηκα πριν από το 1974, αλλά δεν την χρησιμοποίησα. Αν υπάρχει μέθοδος, θα την επιστρέψω".

  Υπενθυμίζεται πως, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σε δηλώσεις του χθες ανέφερε "ένα από τα επιχειρήματα που ανέπτυσσαν κατά τη διάρκεια της συνόδου στη Γενεύη ήταν ότι είναι συνιδρυτές της Κυπριακής Δημοκρατίας. Από την άλλη, θεώρησε ότι πρόσβαλα τους Τουρκοκύπριους διότι τους αποκάλεσα συμπολίτες μου.

  Ένα θα ήθελα να τον ρωτήσω: 97 χιλιάδες Τουρκοκύπριοι που έχουν την κυπριακή ταυτότητα, το κυπριακό διαβατήριο και απολαμβάνουν όσα και οι Κύπριοι Ευρωπαίοι πολίτες, πρέπει να ντρέπονται; Πόσο περισσότερο πρέπει να ντρέπονται μέλη των συνεργατών του που έχουν την κυπριακή ταυτότητα ή το κυπριακό διαβατήριο;"

  Για το ζήτημα τοποθετήθηκε και ο πρώην ούτω καλούμενος "Υπουργός Εξωτερικών" του ψευδοκράτους Κουντρέτ Οζερσάι, σε σχέση με την κατοχή εγγράφων της Κυπριακής Δημοκρατίας από Τουρκοκύπριους, τονίζοντας ότι αν και ο ίδιος δεν θεωρεί σωστό να έχει, εντούτοις, οι "πολίτες" του ψευδοκράτους μπορούν να κάνουν χρήση του δικαιώματός τους για υπηκοότητα.

  Όπως είπε ο Κουντρέτ Οζερσάι, λόγω των καθηκόντων που είχε στο παρελθόν, δεν θεώρησε πρέπον να κατέχει διαβατήριο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

  Ωστόσο, προσθέτει πως "δεν το θεωρούμε λάθος ή περίεργο για τους πολίτες μας να κατέχουν διαβατήριο ή ταυτότητα". Εξηγώντας, ανέφερε πως από τη στιγμή που η "ΤΔΒΚ" θεωρείται κράτος, δεν είναι κακό να έχει κάποιος διπλή υπηκοότητα αφού είναι μια πρακτική που απαντάται διεθνώς.

  Στηρίζοντας την άποψή του, τόνισε ότι η απόκτηση διαβατηρίου είναι δικαίωμα των Τ/κ από το 1960, ενώ κάποιοι έχουν επίσης και τουρκικό διαβατήριο. Ανέφερε επίσης πως οι Τουρκοκύπριοι το χρειάζονται γιατί τους παρέχει ευκολίες για τα ταξίδια και μειωμένα πανεπιστημιακά δίδακτρα για το εξωτερικό.

  Μάλιστα, σε μια προσπάθεια να αποσυνδέσει την κατοχή των εγγράφων με την αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας, είπε ότι "δεν είναι μια σχέση που δημιουργεί αναγνώριση από την "ΤΔΒΚ", με την έννοια του διεθνούς δικαίου", προσθέτοντας ότι και Ελληνοκύπριοι έχουν έγγραφα από την "ΤΔΒΚ".

  Δεν θέλησε δε να σχολιάσει την κατοχή τέτοιων εγγράφων από τον Ερσίν Τατάρ, λέγοντας ωστόσο πως ο κάθε ένας έχει την δική του πολιτική στάση, αλλά ο ίδιος δεν το θεωρεί σωστό.

  Διαβάστε ακόμα: 

  Ν. Αναστασιάδης προς Τατάρ: Η υπομονή έχει και τα όρια της

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ