Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 03-Μαϊ-2021 15:29

  Η Verizon πουλά Yahoo και AOL στην Apollo Global έναντι 5 δισ. δολαρίων

  Η Verizon πουλά Yahoo και AOL στην Apollo Global έναντι 5 δισ. δολαρίων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Verizon κατέληξε σε συμφωνία για την πώληση του μιντιακού ομίλου της στην εταιρεία private equity Apollo Global Management, έναντι τιμήματος 5 δισ. δολαρίων. Η πώληση επιτρέπει στη Verizon να ξεφορτωθεί περιουσιακά στοιχεία των πρώην διαδικτυακών κολοσσών AOL και Yahoo.

  Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Verizon θα κρατήσει ποσοστό 10% στην εταιρεία που θα μετονομαστεί σε "Yahoo”, ενώ θα λάβει και 4,25 δισ. δολάρια σε μετρητά.

  Verizon και Apollo δήλωσαν ότι η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2021.

  Η πώληση ουσιαστικά οδηγεί brands διαδικτυακών μέσων ενημέρωσης που είχαν υπό την ομπρέλα τους η Yahoo και η AOL, όπως τα TechCrunch, Yahoo Finance και Engadget, στα χέρια της Apollo. 

  Σημειώνεται ότι η Verizon εξαγόρασε την AOL έναντι τιμήματος 4,4 δισ. δολαρίων το 2015 και τη Yahoo έναντι ποσού 4,5 δισ. δολαρίων το 2017.

  Η ανακοίνωσε έρχεται εν μέσω αυξανόμενων ενδείξεων που υποδηλώνουν ότι η Verizon θέλει να απεμπλακεί από τις μιντιακές δραστηριότητες και να επικεντρωθεί στα ασύρματα δίκτυα και άλλες δραστηριότητες παροχής διαδικτυακών υπηρεσιών.

  Πέρυσι, η Verizon πούλησε τη HuffPost στο BuzzFeed, ενώ πρόσφατα πούλησε ή έκλεισε άλλα μέσα όπως όπως το Tumblr και το Yahoo Answers.

  Το αρχικό όραμα της Verizon ήταν να μετατρέψει τις Yahoo και AOL σε διαδικτυακούς κολοσσούς στον χώρο της ενημέρωσης που θα μπορούσαν να απειλήσουν την κυριαρχία της Google και του Facebook στις διαδικτυακές διαφημίσεις. Υπό τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της AOL Tim Armstrong, τα brands Yahoo και AOL εξελίχθηκαν σε ένα νέο διαδικτυακό τμήμα μέσων ενημέρωσης εντός της Verizon που ονομάζεται Oath.

  Αλλά το project Oath απέτυχε να αποκτήσει δυναμική και ο Armstrong εγκατέλειψε την εταιρεία το 2018. Η Oath μετονομάστηκε ξανά σε Verizon Media Group τον Νοέμβριο του 2018 και διευθύνεται από τον Guru Gowrappan, ο οποίος θα συνεχίσει να κρατά το τιμόνι της Yahoo και μετά την εξαγορά από την Apollo.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ