Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 02-Μαϊ-2021 23:42

  Νέος CEO της Intel: Η έμφασή μας θα φύγει από τις αγορές ιδίων μετοχών

  Νέος CEO της Intel: Η έμφασή μας θα φύγει από τις αγορές ιδίων μετοχών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Intel σχεδιάζει να μειώσει την έμφασή της στις αναγορές ιδίων μετοχών, σύμφωνα με δηλώσεις του νέου CEO του τεχνολογικού κολοσσού Pat Gelsinger.

  "Δεν θα είμαστε ούτε κατά προσέγγιση τόσο προσανατολισμένοι στις αγορές ιδίων μετοχών όσο υπήρξαμε στο παρελθόν", τόνισε ο Gelsinger σε συνέντευξή του στο δίκτυο CBS, όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg. "Κι αυτό είναι τμήμα της έλευσής μου στην εταιρεία, με τη συμφωνία του διοικητικού συμβουλίου".

  Το α' τρίμηνο του 2021, η Intel παρήγαγε ρευστότητα 5,5 δισ. δολαρίων, δαπάνησε 1,4 δισ. δολ. σε χορήγηση μερισμάτων και 2,3 δισ. δολ. σε αγορές ιδίων μετοχών.

  Ο Gelsinger επανέρχεται σε μια εταιρεία στην οποία ξεκίνησε την καριέρα του ως μηχανικός στα 18 του χρόνια και στην οποία παρέμεινε για περισσότερες από τρεις δεκαετίες.

  "Κληρονομεί" μία κατάσταση στην οποία η Intel αντιμετωπίζει προβλήματα με την τεχνολογία παραγωγής, καθώς και περιορισμούς στην προσφορά, γεγονός που έχει οδηγήσει σε προβλήματα βιομηχανίες από τον κλάδο της παραγωγής αυτοκινήτων μέχρι τις τεχνολογικές και τους κολοσσούς του hardware.

  Η μετοχή της έφτασε μέσα στο 2021 να ενισχύεται έως και 37% σε σχέση με τις αρχές του έτους, ενώ την Παρασκευή έκλεισε 15% πάνω από το σημείο που βρισκόταν στην έναρξη της χρονιάς.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ