Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 01-Μαϊ-2021 20:34

  Το Μεξικό στρέφεται για εμβόλια στις ΗΠΑ μετά την καθυστέρηση στην παραγωγή της AstraZeneca στη Λατινική Αμερική

  Το Μεξικό στρέφεται για εμβόλια στις ΗΠΑ μετά την καθυστέρηση στην παραγωγή της AstraZeneca στη Λατινική Αμερική
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο Πρόεδρος του Μεξικού Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ δήλωσε την Παρασκευή ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πιθανότατα θα στείλουν στη χώρα του επιπλέον 5 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου κατά του κορονοϊού της AstraZeneca, αφότου η εταιρεία παραδέχτηκε ότι η παραγωγή της στη Λατινική Αμερική αντιμετωπίζει πολλά εμπόδια.

  Το Μεξικό αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα όσον αφορά την παροχή εμβολίων, καθώς πέρα από τις καθυστερήσεις στην παραγωγή της AstraZeneca στη χώρα, προβλήματα υπάρχουν στις παραδόσεις εμβολίων και από ξένες φαρμακοβιομηχανίες. Έτσι, το Μεξικό ζήτησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες περισσότερες δόσεις από τις περίπου 2,7 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca που έλαβε ήδη από τις ΗΠΑ.

  "Πιθανότατα θα μας βοηθήσουν με ένα δάνειο (σ.σ. δόσεων), την ώρα που το εργοστάσιο της AstraZeneca στο Μεξικό προσπαθεί να επιταχύνει την παραγωγή του", δήλωσε ο Λόπεζ Ομπραντόρ κατά τη διάρκεια της τακτικής συνέντευξη Τύπου.

  Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ δεν απάντησε αμέσως στο αίτημα του Reuters να σχολιάσει το θέμα.

  Εν τω μεταξύ, σε ανακοίνωσε που εξέδωσε η AstraZeneca την Παρασκευή, εξέφρασε τη λύπη της για τις καθυστερήσεις, τις οποίες αποδίδει στις χαμηλότερες από τις αναμενόμενες αποδόσεις των αρχικών παρτίδων εμβολίων, σε ελλείψεις κρίσιμων προμηθειών και στις διεύρηνση του χρόνου για την πραγματοποίηση εσωτερικών ελέγχων.

  Σημειώνεται ότι η AstraZeneca έχει συνάψει συμφωνία με το εργαστήριο mAbxience στην Αργεντινή για την παρασκευή της δραστικής ουσίας του εμβολίου, η οποία στη συνέχεια αποστέλλεται για εμφιάλωση σε εργοστάσιο της εταιρείας Liomont στο Μεξικό.

  Η Αργεντινή έχει παραδώσει φορτία της δραστικής ουσίας στο Μεξικό, αλλά λόγω γραφειοκρατικών καθυστερήσεων η Liomont δεν κατέστη δυνατό να εκπληρώσει τον αρχικό στόχο της που είχε τεθεί για τον Μάρτιο, με την AstraZeneca να δηλώνει πλέον ότι οι παραδόσεις του εμβολίου θα ξεκινήσουν πριν από τα τέλη Ιουνίου.

  Δεν είναι όμως μόνο το Μεξικό που αντιμετωπίζει προβλήματα. Οι δόσεις που εμφιαλώνονται στο Μεξικό προορίζονται να διανεμηθούν σε όλη τη Λατινική Αμερική, έτσι οι καθυστερήσεις επηρέασαν τα εμβολιαστικά προγράμματα σε όλη την περιοχή. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ