Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 28-Απρ-2021 20:26

  Pfizer και Moderna προστατεύουν κατά 94% από νοσηλεία τους πλήρως εμβολιασμένους άνω των 65

  Pfizer και Moderna προστατεύουν κατά 94% από νοσηλεία τους πλήρως εμβολιασμένους άνω των 65
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna προστατεύουν κατά 94% από νοσηλεία τους πλήρως εμβολιασμένους άνω των 65 ετών, σύμφωνα με μελέτη των αμερικανικών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

  Σύμφωνα με την ίδια μελέτη, τα συγκεκριμένα εμβόλια είναι κατά 64% αποτελεσματικά όσον αφορά την αποφυγή νοσηλείας για ηλικιωμένους που έχουν λάβει μόνο την 1η δόση. Τα στοιχεία προέκυψαν από δείγμα 417 νοσηλευόμενων ενηλίκων σε 14 πολιτείες των ΗΠΑ σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο, επιβεβαιώνοντας τις κλινικές δοκιμές.

  "Αυτή η πολύπλευρη αξιολόγηση στις ΗΠΑ υπό πραγματικές συνθήκες υποδηλώνει ότι ο εμβολιασμός παρείχε προστασία από νοσηλεία για τη νόσο covid-19 σε άτομα άνω των 65 ετών", επισήμαναν τα CDC στη μελέτη. "Ο εμβολιασμός είναι ένα κρίσιμο εργαλείο για τη μείωση των κρουσμάτων σοβαρής νόσησης ατόμων που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου".

  Αξιωματούχοι στον τομέα υγείας στις ΗΠΑ είχαν δηλώσει τις προηγούμενες μέρες ότι οι νοσηλείες ηλικιωμένων ατόμων με covid-19  έχουν μειωθεί από την έναρξη των εμβολιασμών στη χώρα.

  Από χθες, πάνω από το 81% των Αμερικανών ηλικίας 65 ετών και άνω έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά της Covid-19. Πάνω από το 67% της ίδιας ηλικιακής κατηγορίας είναι πλήρως εμβολιασμένο, σύμφωνα με το CDC.

  Σε δήλωσή της την Τετάρτη, η διευθύντρια του CDC Dr. Rochelle Walensky δήλωσε ότι τα ευρήματα είναι "ενθαρρυντικά και ευπρόσδεκτα".

  "Τα αποτελέσματα είναι ελπιδοφόρα για τις κοινότητες και τα νοσοκομεία μας", δήλωσε η ίδια. "Καθώς οι προσπάθειες εμβολιασμού μας συνεχίζουν να επεκτείνονται, οι ασθενείς με covid-19 δεν θα κατακλύσουν τις δομές υγειονομικής περίθαλψης - αφήνοντας διαθέσιμο το προσωπικό των νοσοκομείων, τις κλίνες και τις υπηρεσίες για τους ανθρώπους που τα χρειάζονται για άλλες ιατρικές παθήσεις".

  Οι ΗΠΑ αναφέρουν κατά μέσο όρο 2,7 εκατομμύρια εμβολιασμούς ημερησίως την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με στοιχεία του CDC.

  Εάν οι ΗΠΑ συνεχίσουν τους εμβολιασμούς με τον ίδιο ρυθμό, "κυριολεκτικά μέσα σε λίγες εβδομάδες, θα αρχίσουμε να βλέπουμε μια αντιστροφή της δυναμικής", δήλωσε ο Άντονι Φάουτσι τη Δευτέρα σε μια εκδήλωση του Χάρβαρντ που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ