Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 28-Απρ-2021 19:18

  Huawei: Μείωση κερδών 16,5% το α' τρίμηνο

  Huawei: Μείωση κερδών 16,5% το α' τρίμηνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Huawei ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι τα έσοδα της μειώθηκαν απότομα κατά το α' τρίμηνο του έτους, καθώς οι κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ επηρέασαν τη λειτουργία της.

  Ειδικότερα, τα έσοδα του κινεζικού κολοσσού μειώθηκαν κατά 16,5% σε 152,2 δισ. γιουάν Κίνας (23,5 δισ. δολάρια) το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου, σύμφωνα με τα μη ελεγμένα οικονομικά αποτελέσματα που έδωσε στη δημοσιότητα την Τετάρτη.

  Αυτό είναι το δεύτερο σερί τρίμηνο που η εταιρεία καταγράφει μείωση κερδών.

  Αποκλεισμένη από την υποδομή δικτύων, ιδίως των 5G σε πολλές χώρες, η Huawei αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στη smartphone αγορά. 

  Συγκεκριμένα, οι αποστολές smartphone της Huawei σημείωσαν "βουτιά" 41% το δ' τρίμηνο του 2020. 

  "Το 2021 θα είναι μια ακόμη δύσκολη χρονιά για εμάς, αλλά είναι επίσης η χρονιά που η μελλοντική αναπτυξιακή στρατηγική μας θα αρχίσει να διαμορφώνεται", δήλωσε ο Eric Xu, εκ περιτροπής πρόεδρος του κινεζικού κολοσσού.

  Η Huawei δήλωσε ότι κατάφερε να αυξήσει το περιθώριο κέρδους της κατά περίπου 3,8 εκατοστιαίες μονάδες από έτος σε έτος σε 11,1%. Αυτό οφείλεται εν μέρει στα 600 εκατομμύρια δολάρια που έλαβε σε δικαιώματα ευρεσιτεχνίας το τρίμηνο.

  Ανακοίνωσε επίσης ότι θα αυξήσει τις επενδύσεις σε software για να ενσωματώσει το λογισμικό και τις υπηρεσίες στα μεικτά έσοδά της. Η εταιρεία έχει ενισχύσει τις προσπάθειές της στον τομέα software, συμπεριλαμβανομένων του cloud computing και των "έξυπνων" αυτοκίνητα, καθώς οι κυρώσεις των ΗΠΑ πλήττουν τη μονάδα υλικού της.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ