Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 28-Απρ-2021 15:30

  GlaxoSmithKline: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα κέρδη στο τρίμηνο

  GlaxoSmithKline: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα κέρδη στο τρίμηνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ενισχύεται η μετοχή της GlaxoSmithKline στις προσυνεδριακές συναλλαγές, καθώς η βρετανική φαρμακοβιομηχανία ανακοίνωσε κέρδη που υπερέβησαν τις προσδοκίες, ενώ ανακοίνωσε τα σχέδια της για διαχωρισμό της εταιρείας στα δύο.

  Η εταιρεία ανακοίνωσε τζίρο 7,42 δισ. στερλίνων (10,26 δισ. δολαρίων) στο α΄ τρίμηνο, καταγράφοντας πτώση 15% σε σχέση με το προηγούμενο έτος σε σταθερό νόμισμα, έναντι εκτιμήσεων για 7,83 δισ. στερλίνες.

  Τα προ φόρων κέρδη μειώθηκαν 9% στα 1,52 δισ. Στερλίνες και τα λειτουργικά κέρδη μειώθηκαν 8% στα 1,69 δισ. Στερλίνες, επίσης χαμηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών.

  Ωστόσο, τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή των 22,9 πενών, υπερέβησαν τις εκτιμήσεις για 21,9 πένες.

  Η εταιρεία επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις για το σύνολο της χρήσης, και αναμένει μεσαία-υψηλή μονοψήφια πτώση στα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή.

  Οι εκτιμήσεις για το 2022 παραμένουν επίσης αμετάβλητες, καθώς η εταιρεία διαπίστωσε σημαντικές βελτιώσεις στα έσοδα και στα περιθώρια.

  Η GlaxoSmithKline ανακοίνωσε ότι είναι σε καλό δρόμο για τον διαχωρισμό της σε δύο μέρη -μια νέα GSK και μια αυτόνομη εταιρεία υγειονομικής περίθαλψης το 2022- και θα αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες τον Ιούνιο.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ