Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 27-Απρ-2021 23:51

  Κέρδη ρεκόρ στο τρίμηνο για την Alphabet

  Κέρδη ρεκόρ στο τρίμηνο για την Alphabet
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Κέρδη ρεκόρ ανακοίνωσε η μητρική της Google, Alphabet Inc. για τρίτο διαδοχικό τρίμηνο μέσα στην πανδημία, ενώ και τα έσοδα ενισχύθηκαν σημαντικά, οδηγώντας τις μετοχές της εταιρείας σε άλμα άνω του 4% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

  Ειδικότερα, η Alphabet ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 17,93 δισ. δολ. ή 26,29 δολ. ανά μετοχή για το πρώτο τρίμηνο χρήσης σε σύγκριση με κέρδη 6,84 δισ. δολ. ή 9,87 δολ. ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα. 

  Τα έσοδα χωρίς τα κόστη απόκτησης κυκλοφορίας (traffic-acquisition costs) αυξήθηκαν στα 45,6 δισ. δολ. από 33,7 δισ. δολ. ένα χρόνο νωρίτερα. 

  Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της FactSet τοποθετούσαν τα κέρδη στα 15,76 δολ. ανά μετοχή. 

  "Το τελευταίο έτος, ο κόσμος έχει στραφεί στο Google Search και σε πολλές ηλεκτρονικές υπηρεσίες για να παραμείνει ενημερωμένος, να επικοινωνήσει και να ψυχαγωγηθεί. Συνεχίσαμε να εστιάζουμε στο να παρέχουμε αξιόπιστες υπηρεσίες για να βοηθήσουμε τον κόσμο σε όλον τον κόσμο", αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της Alphabet, Sundar Pichai σχολιάζοντας τα αποτελέσματα.

  Η εταιρεία ανακοίνωσε παράλληλα ότι το Δ.Σ. ενέκρινε επαναγορές έως και 50 δισ. δολ. των μετοχών κατηγορίας C.

  Οι μετοχές της Alphabet σημειώνουν άλμα 4,7% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά τα αποτελέσματα. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Κυκλοφορεί ΕΚΤΑΚΤΩΣ

  ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ
  29 Απριλίου 2021