Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 27-Απρ-2021 23:45

  AMD: Καλύτερα των προσδοκιών τα αποτελέσματα α' τριμήνου

  AMD
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Καλύτερα από τις προσδοκίες της αγοράς ήταν τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εταιρεία AMD.

  "Είχαμε εξαιρετική αύξηση εσόδων από έτος σε έτος σε όλες τις επιχειρήσεις μας και τα έσοδα από κέντρα δεδομένων υπερδιπλασιάστηκαν", δήλωσε η Lisa Su, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της AMD.

  Οι πωλήσεις από ενσωματωμένες εταιρίες και ημι-προσαρμοσμένες μάρκες - η μονάδα που περιλαμβάνει έσοδα από κέντρα δεδομένων και κονσόλες παιχνιδιών - σχεδόν τετραπλασιάστηκαν στα 1,35 δισεκατομμύρια δολάρια, σε σύγκριση με 348 εκατομμύρια δολάρια πριν από ένα χρόνο. Οι αναλυτές που ρωτήθηκαν από τη FactSet ανέμεναν πωλήσεις στα 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

  Η εταιρεία ανακοίνωσε καθαρά έσοδα πρώτου τριμήνου ύψους 555 εκατομμυρίων δολαρίων, ή 45 σεντς ανά μετοχή, σε σύγκριση με 162 εκατομμύρια δολάρια, ή 14 σεντ ανά μετοχή, κατά την προηγούμενη περίοδο.

  Μετά την προσαρμογή για αποζημίωση βάσει μετοχών και άλλους παράγοντες, η εταιρεία με έδρα την Santa Clara, ανακοίνωσε κέρδη 52 σεντ ανά μετοχή, σε σύγκριση με 18 σεντς ανά μετοχή την προηγούμενη περίοδο. Τα έσοδα αυξήθηκαν στα 3,45 δισεκατομμύρια δολάρια από 1,79 δισεκατομμύρια δολάρια το προηγούμενο έτος.

  Οι αναλυτές που ρωτήθηκαν από την FactSet είχαν προβλέψει προσαρμοσμένα κέρδη 44 σεντ ανά μετοχή με έσοδα 3,18 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε σχέση με την πρόβλεψη της AMD μεταξύ 3,1 - 3,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

  Η AMD ανακοίνωσε πωλήσεις 2,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το πρώτο τρίμηνο για υπολογιστές και μάρκες γραφικών, αύξηση 46% από 1,44 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για 1,89 δισεκατομμύρια δολάρια.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ