Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 27-Απρ-2021 11:02

  AP Moeller-Maersk: Αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για το σύνολο της χρήσης

  AP Moeller-Maersk: Αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για το σύνολο της χρήσης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η AP Moeller-Maersk AS ανακοίνωσε τα προκαταρκτικά κέρδη α΄ τριμήνου και αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για το σύνολο της χρήσης, χάρη στην αύξηση της ζήτησης και των ναύλων.

  Οι όγκοι στην βασική μονάδα, αυξήθηκαν 5,7% στο τρίμηνο και οι μέσες τιμές ναύλων αυξήθηκαν 35% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγουμένου έτους.

  Η δανέζικη εταιρεία ναυτιλίας ανακοίνωσε πως αναμένει έσοδα α΄ τριμήνου στα 12,4 δισ. δολάρια, υποκείμενα EBITDA 4 δισ. δολαρίων και υποκείμενα κέρδη προ φόρων 3,1 δισ. δολαρίων.

  Δεδομένων των αποτελεσμάτων α΄ τριμήνου, η Maersk αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για τα υποκείμενα EBITDA του 2021 στα 13-15 δισ. δολάρια έναντι των 8,5-10,5 δισ. δολαρίων, και τα υποκείμενα ΕΒΙΤ στα 9-11 δισ. δολάρια από την προηγούμενη εκτίμηση των 4,3-6,3 δισ. Δολαρίων προηγουμένως.

  Οι ταμειακές ροές για το 2021 αναμένεται να διαμορφωθούν τουλάχιστον στα 7 δισ. δολάρια έναντι των 3,5 δισ. δολαρίων προηγουμένως.

  Οι εκτιμήσεις για το 2021 και την αύξηση της ζήτησης στις αγορές παγκοσμίως, έχει αναθεωρηθεί ανοδικά στο 5%-7% από το 3%-5% προηγουμένως, κυρίως λόγω των όγκων εξαγωγών από την Κίνα στις ΗΠΑ, πρόσθεσε.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ