Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 26-Απρ-2021 10:19

  Credit Agricole: Απέκτησε την ιταλική Credito Valtellinese

  Credit Agricole: Απέκτησε την ιταλική Credito Valtellinese
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Credit Agricole ανακοίνωσε ότι η ιταλική θυγατρική της, Credit Agricole Italia SpA, ελέγχει τώρα ποσοστό άνω του 90% της ιταλικής τράπεζας Credito Valtellinese SpA, μετά από μήνες αντίστασης στα σχέδια εξαγοράς της.

  Η γαλλική τράπεζα τόνισε πως η ιταλική θυγατρική της κατέχει το 91,17% του μετοχικού κεφαλαίου της Credito Valtellinese, υψηλότερα από τον στόχο του 90%.

  Η ανακοίνωση έρχεται ημέρες αφότου η Credit Agricole βελτίωσε την προσφορά της, συμφωνώντας να πληρώσει συνολικό τίμημα 12,50 ευρώ ανά μετοχή, αποτιμώντας την Credito Valtellinese στα 876,9 εκατ. ευρώ.

  Η Credit Agricole ανακοίνωσε την πρότασή της τον Νοέμβριο για την εξαγορά της Crédit Valtellinese στα 10,50 ευρώ ανά μετοχή, αλλά η προσφορά αντιμετώππιπσε αντίσταση από ορισμένους μετόχους της ιταλικής εταιρείας, εν μέσω αανησυχιών ότι η τιμή υποτιμά την ιταλική τράπεζα.

  Επίσης, η γαλλική τράπεζα δήλωσε πως αναμένει η συμφωνία να ενισχύσει τα κέρδη ανά μετοχή από το 2022, με επιστροφή των επενδύσεων άνω του 10% από τον τρίτο χρόνο μετά τη συμφωνία, συμπεριλαμβανομένων συνεργειών κόστους και χρηματοδότησης.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ