Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 23-Απρ-2021 19:59

  Στα 15 τα περιστατικά θρομβώσεων στις ΗΠΑ που συνδέονται με το εμβόλιο της Johnson & Johnson

  Στα 15 τα περιστατικά θρομβώσεων στις ΗΠΑ που συνδέονται με το εμβόλιο της Johnson & Johnson
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι σύμβουλοι της επιτροπής εμβολιασμών των ΗΠΑ έχουν εντοπίσει συνολικά 15 ασθενείς που εμφάνισαν το σπάνιο μεν αλλά σοβαρό επεισόδιο θρομβώσεων που συσχετίζεται με το εμβόλιο της Johnson & Johnson, αριθμό υπερδιπλάσιο αυτού που οδήγησε τις αμερικανικές αρχές να "παγώσουν” τη χρήση του εμβολίου στη χώρα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

  Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, με βάση την παρουσίαση που έχει ετοιμαστεί εν όψει της σημερινής σύσκεψης των συμβούλων των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ για την επαναξιολόγηση των στοιχείων που αφορούν τις παρενέργειες του εμβολίου, από τους 15 ασθενείς, τρεις απεβίωσαν, επτά νοσηλεύονται και πέντε έλαβαν εξιτήριο.

  Οι υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ ανέστειλαν τη χορήγηση του εμβολίου της Johnson & Johnson μετά την αναφορά έξι θρομβοεμβολικών επεισοδίων προκειμένου να συγκεντρώσουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συγκεκριμένη παρενέργεια, να εκπαιδεύσουν το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό για το πώς θα τα αντιμετωπίσουν αλλά και να ενημερώσουν τους περισσότερους από 8 εκατομμύρια Αμερικανούς που έχουν ήδη λάβει το συγκεκριμένο εμβόλιο.

  Η ομάδα των εξωτερικών εμπειρογνωμόνων, που αποτελεί τη Συμβουλευτική Επιτροπή Ανοσοποίησης, συνεδριάζει σήμερα προκειμένου να επανεξετάσει τις οδηγίες της σχετικά με τη χορήγηση του εμβολίου.

  Όπως αναφέρει το Bloomberg, τα νέα στοιχεία μπορεί να επηρεάσουν τις αποφάσεις αλλά και την ψηφοφορία της επιτροπής που αναμένεται σήμερα να αποφανθεί για τη χρήση ή όχι του εμβολίου στις ΗΠΑ. Όπως σημειώνεται, η επιτροπή ενδεχομένως να εγκρίνει τη χορήγησή του αλλά να θέσει περιορισμούς ως προς την ηλικία και το φύλο των ανθρώπων που θα μπορούν να εμβολιαστούν με αυτό.

  Σημειώνεται ότι οι υγειονομικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν ήδη αποφασίσει να προχωρήσουν με χορήγηση του εμβολίου της Johnson & Johnson. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων απεφάνθη ότι τα θρομβοεμβολικά επεισόδια πρέπει να αναφέρονται ως πολύ σπάνια ανεπιθύμητη παρενέργεια του εμβολίου, ώστε οι γιατροί και τα άτομα που λαμβάνουν το εμβόλιο να γνωρίζουν τα συμπτώματα.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ