Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 23-Απρ-2021 16:09

  Γενς Σπαν: Το σημαντικότερο μέτρο οι περιορισμοί

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

   


  Στασιμότητα στην εξάπλωση του κορονοϊού επειδή οι πολίτες δεν ταξίδεψαν το γερμανικό Πάσχα αρχές Απριλίου. Το τρίτο κύμα της πανδημίας δεν θα αναχαιτιστεί με εμβόλια.

  Σύμφωνα με το κρατικό λοιμωξιολογικό Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, περίπου το 10% των ανθρώπων που αρρώστησαν με κορονοϊό, θα αντιμετωπίζουν μακροπρόθεσμες συνέπειες στην υγεία τους. Από αυτές θα πάσχουν και νεότεροι και υγιείς, επεσήμανε ο αντιπρόεδρος του ινστιτούτου, Λάρς Σάαντε, σε συνέντευξη τύπου στο Βερολίνο. Τα περισσότερα κρούσματα αυτό το διάστημα αφορούν τις ηλικίες μεταξύ 30 και 59 ετών, δηλαδή αυτό το μέρος του πληθυσμού που δεν έχει ακόμη εμβολιαστεί. Έχει επιτευχθεί, πάντως, να σταθεροποιηθεί το τρίτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού σε ένα – αν και υψηλό – επίπεδο που κυμαίνεται στα 160 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους εντός επτά ημερών. Ένας σημαντικός λόγος που ο αριθμός των κρουσμάτων δεν είναι υψηλότερος, είναι ότι τις ημέρες του γερμανικού Πάσχα, αρχές Απριλίου, οι πολίτες δεν ταξίδεψαν.

  Το τρίτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού δεν μπορεί προς το παρόν να αντιμετωπιστεί με τεστ και εμβόλια, τόνισε στην ίδια συνέντευξη τύπου ο υπουργός Υγείας, Γενς Σπαν. Το αποτελεσματικότερο μέτρο είναι ο περιορισμός των κοινωνικών επαφών για όσο διάστημα δεν διατίθενται αρκετές ποσότητες εμβολίων για όλους. Αναφερόμενος στα περιοριστικά μέτρα που θα ισχύουν με τη νέα νομοθεσία από τα μεσάνυχτα σε ολόκληρη τη Γερμανία, ο κ. Σπαν δήλωσε: "Είναι σκληρά, για κανένα από εμάς δεν θα είναι εύκολο, αλλά για μια μεταβατική περίοδο αναγκαία". Το ζητούμενο τώρα είναι να "αναχαιτιστεί" το τρίτο κύμα της πανδημίας για να μπορούν να καταργηθούν οι περιορισμοί. Σύμφωνα με τον κ. Σπαν, μέχρι στιγμής έχει εμβολιαστεί το 22% των πολιτών στη Γερμανία, το 7% έχει εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις. Το αργότερο στα τέλη Μαϊου θα έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μια δόση το 1/3 του πληθυσμού, ενώ τον Ιούνιο θα καταργηθεί η λίστα προτεραιότητας.  

  Παναγιώτης Κουπαράνης, Βερολίνο


  Πηγή: Deutsche Welle

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ