Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 22-Απρ-2021 23:53

  Snap: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα αποτελέσματα α' εξαμήνου

  To Snapchat μοιράζει ένα $1 εκατ. την ημέρα προκειμένου να “κοντράρει” το TikTok
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Αποτελέσματα καλύτερα των εκτιμήσεων ανακοίνωσε η Snap, μητρική εταιρεία της Snapchat, για το α' εξάμηνο.

  Ειδικότερα, η Snap ανακοίνωσε καθαρές ζημιές 286,9 εκατομμυρίων δολαρίων ή 19 cents ανά μετοχή, έναντι προσδοκιών για απώλειες 21 cents ανά μετοχή, σύμφωνα με εκτιμήσεις από τη FactSet. Παράλληλα, τα έσοδα της Snap αυξήθηκαν κατά 66% στα 770 εκατομμύρια δολάρια, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις για 744 εκατομμύρια δολάρια.

  Η εταιρεία ανακοίνωσε προσαρμοσμένα αποτελέσματα τα οποία δείχνουν break even. Οι αναλυτές της FactSet ανέμεναν μια προσαρμοσμένη καθαρή ζημιά 5 cents ανά μετοχή για το α' τρίμηνο.

  "Ξεκινήσαμε το 2021 επιτυγχάνοντας τα υψηλότερα έσοδα σε ετήσια βάση και ημερήσιους ρυθμούς αύξησης ενεργών χρηστών σε πάνω από τρία χρόνια κατά τη διάρκεια του τριμήνου και πετυχαίνοντας θετική ταμειακή ροή για πρώτη φορά στην ιστορία της Snap ως εισηγμένης εταιρείας", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Evan Spiegel σε σχετική ανακοίνωση.

  Ο δείκτης για το μέσο όρο ημερήσιων ενεργών χρηστών της Snap (DAU), ο οποίος μετρά την ανάπτυξη των χρηστών και βοηθά την εταιρεία να καθορίσει το ποσό που μπορεί να χρεώσει για τις διαφημίσεις, ξεπέρασε τις προσδοκίες. Η Snap ανακοίνωσε ότι ο DAU σημείωσε άνοδο 22% στα 280 εκατομμύρια, σε σύγκριση με τα 274,6 εκατομμύρια που προέβλεπε η FactSet. Ο δείκτης DAU είναι ιδιαίτερα σημαντικός, καθώς οι διαφημίσεις αντιπροσωπεύουν σχεδόν το σύνολο των εσόδων της Snap.

  Για το β'  εξάμηνο, η Snap προβλέπει έσοδα 820 έως 840 εκατ. δολάρια, σε σύγκριση μετά 824 εκατομμύρια δολάρια που προβλέπει η FactSet

  Σημειώνεται πως η μετοχή της εταιρείας έχει σημειώσει "άλμα" 256% κατά του 12 τελευταίους μήνες.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ