Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 22-Απρ-2021 17:58

  ΗΠΑ: Σε χαμηλό 7μηνου οι μεταπωλήσεις κατοικιών

  ΗΠΑ: Σε χαμηλό 7μηνου οι μεταπωλήσεις κατοικιών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε χαμηλό 7μήνου υποχώρησαν οι μεταπωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ, καθώς ο αριθμός των διαθέσιμων κατοικιών έχει μειωθεί δραματικά τους τελευταίους μήνες, γεγονός που οδηγεί σε αύξηση των τιμών.

  Ειδικότερα, οι πωλήσεις υφιστάμενων κατοικιών μειώθηκαν κατά 3,7% στα 6,01 εκατ. από 6,22 εκατ. τον προηγούμενο μήνα, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Εθνική Ένωση Μεσιτών των ΗΠΑ (NAR). Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters τοποθετούσαν τα συμβόλαια στα 6,19 εκατ. 

  Η μέση τιμή των υφιστάμενων κατοικιών αυξήθηκε κατά 17,2% τον Μάρτιο, φτάνοντας στα 329.100 δολαρίων, που αποτελεί υψηλό έτους. Ωστόσο, οι αναλυτές δεν πιστεύουν ότι δημιουργείται μια "φούσκα" ακινήτων, σημειώνοντας ότι η άνοδος οφείλεται κυρίως στην αναντιστοιχία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης και όχι σε κερδοσκοπία, όπως το 2008.

  Ο αριθμός των μεταχειρισμένων κατοικιών προς πώληση αυξήθηκε στα 1,07 εκατ. τον Μάρτιο, άνοδος 3,9% σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Κυκλοφορεί ΕΚΤΑΚΤΩΣ

  ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ
  29 Απριλίου 2021