Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 22-Απρ-2021 10:50

  Credit Suisse: Ζημιά ύψους $275 εκατ. το α' τρίμηνο μετά το σκάνδαλο με την Archegos

  Credit Suisse: Ζημιά ύψους $275 εκατ. το α' τρίμηνο μετά το σκάνδαλο με την Archegos
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Credit Suisse ανέφερε την Πέμπτη καθαρή ζημιά 252 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (275 εκατομμύρια δολάρια) για το πρώτο τρίμηνο, σε μια εποχή αυξημένης πίεσης στην τράπεζα, όπως αναφέρει το CNBC. 

  H Credit Suisse αναφέρει πως η ζημία αντικατοπτρίζει μια "σημαντική επιβάρυνση που σχετίζεται με το hedge fund που εδρεύει στις ΗΠΑ, η οποία αντιστάθμισε τις θετικές επιδόσεις στη διαχείριση πλούτου και στην επενδυτική τραπεζική. 

  Η ελβετική τράπεζα είχε προειδοποιήσει για μεγάλες απώλειες νωρίτερα αυτό το μήνα μετά από ένα σκάνδαλο με το Archegos το οποίο εδρεύει στις ΗΠΑ, και κατέρρευσε μετά την ανάληψη υπερβολικού ρίσκου. Η Credit Suisse ζημιώθηκε κατά 4,4 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα γεγονός που "επηρέασε σημαντικά" τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου.

  Επιπλέον, ο Διευθύνων Σύμβουλος της επενδυτικής τραπεζικής Brian Chin και η επικεφαλής κινδύνου Lara Warner, παραιτήθηκαν. Το εκτελεστικό συμβούλιο αποφάσισε να μην δώσει μπόνους για το 2020 και επίσης μείωσε το προτεινόμενο μέρισμα.

  Η Credit Suisse ανακοίνωσε ότι τα προσαρμοσμένα καθαρά έσοδα θα έφταναν τα 7,4 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα, εάν δεν υπήρχε το σκάνδαλο με την Arhcegos. Αυτό θα αντιστοιχούσε σε αύξηση 35% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό του περυσινού έτους. 

  Η τράπεζα δήλωσε ότι είχε πλέον αποχωρήσει από το 97% τοποθετήσεών της που σχετίζονται με το hedge fund Archegos. Η ελβετική τράπεζα συμφωνα με το CNBC, αναμένει επιπλέον ζημιά στο δεύτερο τρίμηνο περίπου 600 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ