Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 21-Απρ-2021 14:12

  Αυστραλία: Ακύρωσε δύο συμφωνίες του "Belt and Road" με την Κίνα

  Αυστραλία: Η κυβέρνηση άλλαξε μια λέξη στον εθνικό ύμνο για να αναγνωρίσει τον ρόλο των Αβορίγινων στην ιστορία της
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Αυστραλία ακύρωσε δύο συμφωνίες που είχε συνάψει η πολιτεία της Βικτώρια με την Κίνα για συνεργασία στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Belt and Road, όπως ανακοίνωσε σήμερα η υπουργός Εξωτερικών Μαρίζ Πέιν.

  Η κα Πέιν αποφάσισε να ακυρώσει συνολικά τέσσερις συμφωνίες, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και οι δύο της πολιτείας της Βικτώρια με το Πεκίνο.

  "Θεωρώ ότι αυτές οι τέσσερις συμφωνίες δεν συνάδουν με την εξωτερική πολιτική της χώρας και αντιβαίνουν το πλαίσιο του νόμου περί των εξωτερικών σχέσεων της Αυστραλίας", επισήμανε η ίδια.

  Σύμφωνα με μια νέα διαδικασία που έχει τεθεί σε ισχύ, η Αυστραλιανή ΥΠΕΞ έχει τη δικαιοδοσία να επανεξετάσει διμερείς συμφωνίες που έχουν συνάψει πολιτείες και πανεπιστήμια της Αυστραλίας με ξένα κράτη.

  Η πρωτοβουλία Belt and Road Initiative (BRI) είναι ένα σχέδιο υποδομών αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων που ξεκίνησε το 2013 από τον Πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ και περιλαμβάνει αναπτυξιακές και επενδυτικές πρωτοβουλίες που εκτείνονται από την Ανατολική Ασία έως την Ευρώπη.

  Σημειώνεται πως οι δύο συμφωνίες της Βικτώρια με το Πεκίνο είχαν συναφθεί το 2018 και 2019.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ