Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 21-Απρ-2021 09:28

  Ericsson: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα καθαρά κέρδη τριμήνου

  Ericsson: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα καθαρά κέρδη τριμήνου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Ericsson AB ανακοίνωσε καθαρά κέρδη α΄ τριμήνου τα οποία υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, χάρη στις αυξημένες πωλήσεις του δικτύου 5ης γενιάς.

  Η εταιρεία τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού ανακοίνωσε καθαρά κέρδη α΄ τριμήνου ύψους 3,19 δισ. Κορόνες έναντι των 2,16 δισ. Κορόνων πριν από ένα χρόνο

  Οι πωλήσεις αυξήθηκαν 0,1% στα 49,78 δισ. κορόνες.

  Οι αναλυτές ανέμεναν καθαρά κέρδη 2,87 δισ. Κορόνες και πωλήσεις 52,66 δισ. κορόνων.

  Προηγουμένως η Ericsson είχε προειδοποιήσει ότι το νομικό κόστος και καθυστερημένες πληρωμές πνευματικών δικαιωμάτων από τη νομική διαφορά με τη Samsung, θα κόστιζαν στην εταιρεία 1-1,5 δισ. κορόνες.

  Οι πωλήσεις εξοπλισμού δικτύου αυξήθηκαν 15% σε ετήσια προσαρμοσμένη βάση, με την εταιρεία να καταγράφει διψήφια αύξηση σε όλες τις περιοχές εκτός της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, όπου ο κορονοϊός συνεχίζει να επηρεάζει τα μεγέθη των επενδύσεων των εταιρεία κινητής.

  Το μεικτό περιθώριο στη μονάδα δικτύου της Ericsson αυξήθηκε 46,1% από τα 44,4%.

  Η εταιρεία πρόσθεσε ότι συνεχίζει να αυξάνει το μερίδιο της στην αγορά με ισχυρές παραγγελίες, ενώ τα μέτρα για την προστασία της εφοδιαστικής αλυσίδας κατάφεραν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση με την έλλειψη ημιαγωγών παγκοσμίως, χωρίς καμία επίδραση στις παραδόσεις των πελατών.

  "Υπάρχει ισχυρό momentum σττην πααγκόσμια ζήτηση για 5G, με τις μεγαλύτερες αγορές να κινούνται ανοδικά με ταχύ ρυθμό”, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος Borje Ekholm.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ