Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 20-Απρ-2021 23:22

  Netflix: Πολύ χαμηλότερα από ό,τι αναμενόταν οι νέες συνδρομές

  Γιατί η Netflix ήταν η “κορυφαία επιλογή αγοράς” του Αυγούστου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τα οικονομικά της αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο ανακοίνωσε η Netflix απογοητεύοντας τους επενδυτές ως προς τον αριθμό νέων συνδρομητών που ανακοίνωσε.

  Η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη ανά μετοχή στα 3,76 δολάρια, ενώ τα έσοδα ανήλθαν σε 7,16 δισεκατομμύρια δολάρια.

  Την ίδια ώρα, αναλυτές από τη Refinitiv ανέμεναν κέρδη ύψους 2,97 δολαρίων ανά μετοχή και έσοδα 7,13 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

  Παρ' όλα αυτά η μεγάλη απογοήτευση ήρθε από τα 3,98 εκατομμύρια νέων συνδρομών που ανακοίνωσε η Netflix, καθώς οι αναλυτές της FactSet περίμεναν ότι η εταιρεία θα ανακοινώσει ένα νούμερο κοντά στα 6,2 εκατομμύρια.

  Εκτός αυτού η πρόβλεψη για νέους συνδρομητές το τρέχον τρίμηνο είναι στο 1 εκατομμύριο, αριθμός απογοητευτικός για τους αναλυτές.

  Αυτό ήταν που άσκησε σοβαρή πίεση στις μετοχές της εταιρείας στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, οδηγώντας σε απώλειες 11%, με την τιμή της μετοχής να πέφτει κάτω από τα 500 δολάρια.

  "Πιστεύουμε ότι η αύξηση των συνδρομητικών πληρωμών επιβραδύνθηκε λόγω της μεγάλης διασποράς της Covid-19 το 2020 και ενός μικρότερου εύρους περιεχομένου το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, λόγω καθυστερήσεων στην παραγωγή εξαιτίας του κορονοϊού", δήλωσε η Netflix στην επιστολή της προς τους μετόχους.

  Τα έσοδα της εταιρείας εξακολουθούν να αυξάνονται κατά 24% σε ετήσια βάση και ήταν σύμφωνα με τις προβλέψεις για την αρχή του τριμήνου, δήλωσε η Netflix. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ