Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 20-Απρ-2021 19:59

  Η Αργεντινή ξεκίνησε την παραγωγή του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V, ανακοίνωσε το RDIF

  Ρωσία: Το ερευνητικό κέντρο 'Γκαμαλέι' υπέβαλε αίτηση για έγκριση του εμβολίου Sputnik-Light
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) και η φαρμακευτική εταιρεία Laboratorios Richmond SACIF ξεκίνησαν την παραγωγή του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V κατά του κορονοϊού στην Αργεντινή, αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το RDIF, στην οποία επισημαίνεται ότι η παραγωγή του εμβολίου αναμένεται ότι θα ξεκινήσει σε πλήρη ισχύ τον Ιούνιο.

  Παράλληλα, στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η πρώτη παρτίδα των εμβολίων που θα παράγει η φαρμακευτική εταιρεία Laboratorios Richmond, στην οποία διαβιβάσθηκε η τεχνολογία παραγωγής του εμβολίου, θα σταλεί στο Ινστιτούτο Γκαμαλέι της Μόσχας για να ελεγχθεί η ποιότητα του σκευάσματος.

  Η Αργεντινή ήταν μια από τις πρώτες χώρες της Λατινικής Αμερικής που ενέκρινε το ρωσικό εμβόλιο για επείγουσα χρήση (Emergency Use Authorization), ενώ οι εμβολιασμοί με το ρωσικό εμβόλιο στην χώρα ξεκίνησαν στις 29 Δεκεμβρίου του 2020.

  Το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V που θα παράγεται στην Αργεντινή, μελλοντικά θα μπορεί να εξάγεται σε άλλες χώρες της Κεντρικής και της Λατινικής Αμερικής.

  Μέχρι σήμερα το ρωσικό εμβόλιο έχει εγκριθεί σε 60 χώρες με πληθυσμό 3 δισεκατομμυρίων κατοίκων.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ