Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 20-Απρ-2021 10:08

  Πέρεθ (Ρεάλ Μαδρίτης): Η European Super League θα σώσει οικονομικά τις ομάδες

  Φλορεντινο Περεθ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο πρόεδρος της Real Madrid και ο νέος πρόεδρος της European Super League, έδωσε την πρώτη του συνέντευξη μετά την ανακοίνωση 12 μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων για την ίδρυση νέας λίγκας, στην οποία υπερασπίζεται το νέο πρότζεκτ.

  Ο Πέρεθ, μιλώντας σε ισπανικό κανάλι σύμφωνα με το cbssports.com, δήλωσε ότι οι οικονομικές απώλειες από την τρέχουσα πανδημία του κορονοϊού, αποτέλεσαν έναν σημαντικό λόγο για τον οποίο επέλεξε να συνεργαστεί με άλλους κορυφαίους συλλόγους για την ίδρυση της European Super League, σε μια συμφωνία που "πρετοιμαζόταν εδώ και χρόνια".

  "Πολλοί σημαντικοί σύλλογοι στην Ισπανία, την Αγγλία και την Ιταλία θέλουν να βρουν μια λύση σε αυτήν την πολύ κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται το ποδόσφαιρο", δήλωσε ο Πέρεθ σχετικά με την απώλεια εσόδων που αντιμετωπίζουν οι κορυφαίοι σύλλογοι στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια. "Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι με τη δημιουργία της European Super League, αντί να παίζουμε στο Champions League στα μέσα της εβδομάδας, μπορούμε να μετριάσουμε τα χαμένα έσοδα," τόνισε.

  Υπενθυμίζεται πως μαζί με τους ισπανικούς συλλόγους Real Madrid, Barcelona, Atletico Madrid, στη νέα λίγκα ανακοίνωσαν τη συμμετοχή της από την Αγγλία οι Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United καιTottenham Hotspur και από την Ιταλία οι AC Milan, Inter Milan και Juventus.

  "Το ποδόσφαιρο πρέπει να εξελιχθεί όπως τα πάντα στη ζωή", είπε ο Πέρεθ. "Το ποδόσφαιρο πρέπει να προσαρμοστεί στις εποχές που ζούμε. Το ποδόσφαιρο χάνει το ενδιαφέρον του. Κάτι πρέπει να γίνει και η πανδημία το επιτάχυνε αυτό. Είμαστε όλοι κατεστραμμένοι".

  "Δεν έχουμε προσκαλέσει την Paris Saint-Germain μέχρι στιγμής", δήλωσε ο Πέρεθ. "Δεν έχουμε μιλήσει καν σε γερμανικούς συλλόγους. Θα μιλήσουμε με πολλούς συλλόγους και θα εξηγήσουμε περισσότερα για το πρότζεκτ της European Super League".

  Ο πρόεδρος της Real Madrid μίλησε και για τις εικασίες περί κλειστής λίγκας: "Αντί να παίζουμε στο Champions League στη μορφή που έχει τώρα, και που χάνει το ενδιαφέρον του, πρέπει να βρούμε κάτι δελεαστικό, το οποίο είναι να παίζουμε με μεγάλους συλλόγους. Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη στιγμή. Δεκαπέντε ομάδες (που θα είναι μόνιμες) θα δημιουργούν αξία με το brand τους και πέντε άλλες ομάδες θα συμμετέχουν στη European Super League μέσα από προκριματική διαδικασία. Δεν θα είναι μια κλειστή λίγκα", τόνισε.

  "Αυτή τη στιγμή είμαστε 12 σύλλογοι και θέλουμε να γίνουμε 15. Εάν η Paris Saint-Germain και η Bayern Munich αρνηθούν να συμμετάσχουν, η European Super League δεν θα ακυρωθεί," δήλωσε ο πρόεδρος της λίγκας.

  Η UEFA από τη μεριά της απειλεί με νομική δράση ενάντια στους 12 αυτούς συλλόγους και θα μπορούσε, θεωρητικά, να τις αποκλείσει από μελλοντικές διοργανώσεις της, όπως το Champions League.

  Ο Πέρεθ ωστόσο εξέφρασε την πεποίθησή του ότι οι σύλλογοι και οι παίκτες που θα συμμετάσχουν δεν θα μπορούν να αποκλειστούν από την UEFA ή τη FIFA. "Οι παίκτες θα πρέπει να παραμείνουν ψύχραιμοι γιατί δεν πρόκειται να αποκλειστούν από τις εθνικές ομάδες τους", δήλωσε ο Πέρεθ. "Κανείς δεν πρέπει να απειλεί κανέναν. Έχουμε προσφερθεί για διαπραγματεύσεις. Δεν θα διώξουν τη Real Madrid, τη Manchester City ή κανέναν. Είμαι σίγουρος για αυτό. Δεν θα συμβεί, ο νόμος μας προστατεύει. Είναι αδύνατο."

  Σχετικά με τη νέα μορφή του Champions League για το 2024 που ανακοινώθηκε τη Δευτέρα, ο Πέρεθ δήλωσε ότι δεν το θεωρεί βιώσιμη λύση για την παραγωγή εσόδων και την αποτροπή οικονομικής απώλειας για τους κορυφαίους συλλόγους για τα επόμενα χρόνια. "Με όλο τον σεβασμό, δεν καταλαβαίνω τη νέα μορφή", είπε ο Πέρεθ. "Δεν θα δημιουργήσει τα απαραίτητα έσοδα για να σωθεί το ποδόσφαιρο...Θέλουμε να σώσουμε το ποδόσφαιρο, ώστε τα επόμενα 20 χρόνια να είμαστε ήρεμοι και να μην λέμε ότι χάσαμε 200 εκατομμύρια δολάρια. Η UEFA είναι μονοπώλιο, αλλά πρέπει να είναι πιο διαφανής. Θέλουμε να σώσουμε το ποδόσφαιρο για τα επόμενα 20 χρόνια, βρίσκεται σε μια εποχή σοβαρού κινδύνου. Εάν κερδίσεις στη διοργάνωση, λαμβάνεις 120 έως 130 εκατομμύρια ευρώ από την UEFA αλλά με τη European Super League θα κερδίζουμε πολλά περισσότερα".

  "Δεν θέλουμε οι μεγάλοι σύλλογοι να γίνουν πλουσιότεροι και οι μικρότεροι σύλλογοι να γίνουν φτωχότεροι. Πρέπει να κάνουμε κάτι. Βρισκόμαστε σε ελεύθερη πτώση ... οι σύλλογοί μας θα είναι νεκροί μέχρι το 2024," τόνισε.

  Η ομάδα των "12 ανταρτών" απάντησε χθες Δευτέρα στέλνοντας μια επιστολή στους ηγέτες της FIFA και της UEFA, ενημερώνοντάς τους ότι η European Super League έχει ήδη λάβει νομική δράση για να προστατευτεί. Η Associated Press έλαβε την ακόλουθη επιστολή:

  "Ανησυχούμε ότι η FIFA και η UEFA ενδέχεται να απαντήσουν σε αυτήν την επιστολή πρόσκλησης επιδιώκοντας να λάβουν νομικά μέτρα για να αποκλείσουν οποιονδήποτε συμμετέχοντα σύλλογο ή παίκτη από τις αντίστοιχες διοργανώσεις τους.

  Η επίσημη δήλωσή σας μας αναγκάζει να πάρουμε προστατευτικά μέτρα για να διασφαλίσουμε τους εαυτούς μας από μια τέτοια επιθετική αντίδραση, που όχι μόνο θα θέσει σε κίνδυνο την επιχορήγηση που έχουμε πάρει, αλλά θα είναι και παράνομη. Για αυτόν τον λόγο, η Super League Company έχει κινηθεί προς τις αρμόδιες δικαστικές αρχές, προκειμένου να διασφαλίσει την απρόσκοπτη ίδρυση και λειτουργία της διοργάνωσης σύμφωνα με τους κανονισμούς.

  Είναι καθήκον μας να διασφαλίσουμε ότι θα γίνουν όλες οι λογικές και διαθέσιμες ενέργειες για να προστατευθούν η διοργάνωση και οι μέτοχοί τους, δεδομένης της ανεπανόρθωτης ζημιάς που θα έρθει αν για οποιονδήποτε λόγο μας στερηθεί το δικαίωμα να φτιάξουμε τη European Super League και να μοιραστούμε τα λεφτά από τη χορηγία.

  Ο Πέρεθ θα ήθελε να έρθει σε συμβιβασμό με την UEFA σχετικά με μια νέα δομή για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, αλλά ζήτησε διαφάνεια από αυτήν. "Πώς μπορώ να γνωρίζω ποιος είναι ο μισθός του LeBron James και όχι τι μισθό έχει κάποιος στην UEFA; Χρειαζόμαστε διαφάνεια", τόνισε.

  Οι δύο πλευρές βρίσκονται σε έντονη αντιπαράθεση επί του παρόντος, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον Πέρεθ να αποκαλύψει ότι η European Super League θα μπορούσε να ξεκινήσει ήδη από την επόμενη σεζόν ή το επόμενο έτος.

  "Εάν υπάρξει συμφωνία, θα ξεκινήσουμε την επόμενη σεζόν", δήλωσε ο Πέρεθ. "Θα μπορούσαμε να περιμένουμε ένα ακόμη έτος εάν δεν υπάρξει συμφωνία με την UEFA."

  Διαβάστε ακόμα: 

  Ποδοσφαιρικό "πραξικόπημα": Ανακοινώθηκε η νέα European Superleague - Με τι κινδυνεύουν όσοι συμμετάσχουν

  Κυρ. Μητσοτάκης για εξελίξεις στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο: Η πρόταση για κλειστή λίγκα είναι λάθος

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ