Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 19-Απρ-2021 23:47

  IBM: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα έσοδα του α' τριμήνου

  IBM: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα έσοδα του α' τριμήνου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Αυξημένα έσοδα ανακοίνωσε η International Business Machines Inc. για το τελευταίο τρίμηνο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών και τερματίζοντας ένα σερί από τέσσερα τρίμηνα με πτώση των εσόδων, όπως μεταδίδουν ξένα πρακτορεία.

  Ειδικότερα, ο τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε ότι τα έσοδα ανήλθαν σε 17,73 δισ. δολ. από 17,57 δισ. δολ. ένα χρόνο νωρίτερα. 

  Παράλληλα, τα καθαρά κέρδη για το πρώτο τρίμηνο ανήλθαν σε 955 εκατ. δολ. ή 1,06 δολ. ανά μετοχή από 1,18 δισ. δολ. ή 1,31 δολ. ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα. 

  Τα προσαρμοσμένα κέρδη ήταν 1,77 δολ. ανά μετοχή σε σύγκριση με 1,84 δολ. ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα. 

  Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών τοποθετούσαν τα κέρδη της εταιρείας στα 1,69 δολ. ανά μετοχή με έσοδα ύψους 17,32 δισ. δολ. 

  "Οι ισχυρές επιδόσεις αυτό το τρίμηνο στο cloud, με οδηγό την αυξανόμενη υιοθέτηση από τους πελάτες μας της υβριδικής πλατφόρμας στο cloud και η ανάπτυξη στο λογισμικό και τις συμβουλευτικές υπηρεσίες μας βοήθησαν να κάνουμε μια ισχυρή αρχή στο έτος", σχολίασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Arvind Krishna. "Αν και έχουμε ακόμα δουλειά να κάνουμε, είμαστε πεπεισμένοι ότι μπορούμε να πετύχουμε αύξηση εσόδων στο σύνολο του έτους και να εκπληρώσουμε τον στόχο για τις προσαρμοσμένες ελεύθερες ταμειακές ροές το 2021". 

  Οι μετοχές της IBM σημειώνουν άλμα άνω του 4% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά το κλείσιμο τους με μικρές απώλειες 0,4% στα 133,12 δολ. 
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ