Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 16-Απρ-2021 17:37

  Κορονοϊός: Το κινεζικό εμβόλιο CoronaVac είναι αποτελεσματικό κατά 80% στην πρόληψη θανάτων

  Κορονοϊός: Το κινεζικό εμβόλιο CoronaVac είναι αποτελεσματικό κατά 80% στην πρόληψη θανάτων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 18.38

  Το εμβόλιο κατά του κορονοϊού της κινεζικής Sinovac, ονόματι CoronaVac, είναι κατά 67% αποτελεσματικό στην πρόληψη συμπτωματικών λοιμώξεων, σύμφωνα με την πρώτη μελέτη σε πραγματικές συνθήκες, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Χιλής την Παρασκευή.

  Ακόμη, το εμβόλιο είναι κατά 85% αποτελεσματικό στην πρόληψη νοσηλείας και κατά 80% αποτελεσματικό στην πρόληψη θανάτων, σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας της Χιλής. Επιπλέον, είναι 89% αποτελεσματικό για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο ο ασθενής να εισέλθει σε ΜΕΘ.

  "Πρόκειται για αριθμούς που πρέπει να ηρεμήσουν τη χώρα", δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ενρίκε Πάρις, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των αποτελεσμάτων της μελέτης, που διεξήχθη το διάστημα μεταξύ 2ας Φεβρουαρίου και 1ης Απριλίου.

  Η δημοσίευση των δεδομένων καθιστά τη Χιλή μια από τις λίγες χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου και του Ισραήλ, που έχουν χρησιμοποιήσει εκστρατείες εμβολιασμού για να συλλέξουν πληροφορίες σχετικά με το πόσο αποτελεσματικά είναι τα εμβόλια εκτός των ελεγχόμενων κλινικών δοκιμών και όταν αυτά βρίσκονται αντιμέτωπα με απρόβλεπτες μεταβλητές στην κοινωνία.

  Η μελέτη της Χιλής εξέτασε την αποτελεσματικότητα του CoronaVac μεταξύ 10,5 εκατομμυρίων ανθρώπων, συμπεριλαμβάνοντας άτομα που έχουν εμβολιαστεί καθώς και εκείνα που δεν έχουν εμβολιαστεί.

  Διαβάστε ακόμα: 

  Αυστραλία: Ανακοινώθηκε ο πρώτος θάνατος λόγω θρόμβου που "πιθανόν" συνδέεται με το εμβόλιο AstraZeneca

  Moderna και Pfizer αρνήθηκαν πρόταση της Johnson & Johnson για συμμετοχή σε κοινή μελέτη για την ασφάλεια εμβολίων

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ