Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 16-Απρ-2021 16:38

  Αυστραλία: Ανακοινώθηκε ο πρώτος θάνατος λόγω θρόμβου που "πιθανόν" συνδέεται με το εμβόλιο AstraZeneca

  Αυστραλία: Ανακοινώθηκε ο πρώτος θάνατος λόγω θρόμβου που "πιθανόν" συνδέεται με το εμβόλιο AstraZeneca
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 18.16

  Η Αυστραλία ανακοίνωσε την Παρασκευή τον πρώτο θάνατο λόγω θρόμβων αίματος, ατόμου που είχε εμβολιαστεί με το εμβόλιο της AstraZeneca και οι αρχές της χώρας σημείωσαν ότι υπάρχει πιθανή σύνδεση μεταξύ του θανάτου της 48χρονης γυναίκας και του εμβολίου.

  Σύμφωνα με τις αρχές, ήταν το τρίτο περιστατικό θρόμβων στη χώρα σε άτομα που έλαβαν το εμβόλιο της AstraZeneca. Τα άλλα δύο άτομα αναρρώνουν καλά, ανέφερε η Υπηρεσία Θεραπευτικών Προϊόντων (TGA), σύμφωνα με το Reuters. Η υπηρεσία ανέφερε πως "επανεξετάζει προσεκτικά" παρόμοιες περιπτώσεις στην Αυστραλία.

  Η 48χρονη γυναίκα έλαβε το εμβόλιο της AstraZeneca στις 8 Απριλίου, την ίδια ημέρα που η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι το εμβόλιο της Pfizer θα δινόταν κατά προτίμηση σε ανθρώπους κάτω των 50 ετών, καθυστερώντας το χρονοδιάγραμμά της για τον εμβολιασμό.

  "Λόγω έλλειψης εναλλακτικής αιτίας για τον θρόμβο που αναπτύχθηκε, η Ομάδα Έρευνας για την Ασφάλεια των Εμβολίων της Αυστραλίας (VSIG) "πιστεύει ότι πρέπει να ληφθεί στα υπόψη μια αιτιώδης σχέση με τον εμβολιασμό". Η VSIG πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση μετά την είδηση για τον θάνατο της γυναίκας.

  Η TGA ανέφερε πως η υπόθεσή της 48χρονης γυναίκας ήταν περίπλοκη λόγω υποκείμενων νοσημάτων, περιλαμβανομένου του διαβήτη, "καθώς και ορισμένων άτυπων χαρακτηριστικών".

  Μέχρι τώρα στην Αυστραλία έχουν χορηγηθεί τουλάχιστον 885.000 δόσεις εμβολίων της AstraZeneca, κάτι που ισοδυναμεί με συχνότητα περιπτώσεων μία στις 295.000, ανέφερε η TGA. "Ο συνολικός αριθμός... μέχρι τώρα δεν είναι μεγαλύτερος από το αναμενόμενο ποσοστό για την πιο κοινή μορφή θρομβώσεων", ανέφερε.

  Η ρυθμιστική αρχή της Βρετανίας, η Υπηρεσία Φαρμάκων και Υγειονομικών Προϊόντων, κατέληξε μετά την επανεξέταση των περιπτώσεων που είχαν καταγραφεί στο Ηνωμένο Βασίλειο πως ο συνολικός κίνδυνος θρόμβωσης εγκεφαλικού φλεβικού κόλπου -μια σπάνια περίπτωση εγκεφαλικής θρόμβωσης- είναι περίπου ένας στους 250.000 ανθρώπους που λαμβάνουν το εμβόλιο.

  Η Αυστραλία έχει καταγράψει πάνω από 22.000 περιπτώσεις μετάδοσης κορονοϊού στην κοινότητα και 909 θανάτους.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ