Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 14-Απρ-2021 13:38

  Βρετανία: Αυξήθηκε 0,4% η παραγωγικότητα το 2020

  Βρετανία: Αυξήθηκε 0,4% η παραγωγικότητα το 2020
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Κατά 0,4% αυξήθηκε η μέση ωριαία παραγωγή των Βρετανών εργαζόμενων το 2020, παρά την πτώση σχεδόν 10% της συνολικής παραγωγής εξαιτίας της πανδημίας, καθώς οι χαμηλόμισθες θέσεις εργασίας υπέστησαν το μεγαλύτερο πλήγμα από τα μέτρα κατά του κορονοϊού.

  Η στατιστική υπηρεσία ONS ανακοίνωσε ότι η επίπτωση της ύφεσης του προηγουμένου έτους στην παραγωγικότητα, διαφέρει από αυτή της κρίσης του 2008-2009, εξαιτίας των μορφών θέσεων εργασίας που επηρεάστηκαν.

  "Αν και υπήρξε σημαντική μεταβλητότητα στη διάρκεια του έτους, αυτό έρχεται σε αντίθεση με μια αργή και σταδιακή μείωση της παραγωγικότητας κατά τη διάρκεια της κρίσης του 2008-2009”, ανέφερε η ONS.

  Πολλοί εργαζόμενοι σε σχετικά χαμηλόμισθες θέσεις εργασίας στον κλάδο λιανικής και φιλοξενίας έχασαν τις θέσεις τους ή τέθηκαν σε κυβερνητικά σχήματα στήριξης, ενώ όσοι μπορούν να εργαστούν από το σπίτι ήταν συνήθως σε τομείς με υψηλότερες αμοιβές που αυξάνουν τους δείκτες παραγωγικότητας.

  Στη διάρκεια της ύφεσης 2008-2009, υπήρξαν μεγαλύτερες απώλειες υψηλόβαθμων θέσεων εργασίας από τον χρηματοπιστωτικό κλάδο, επιδεινώνοντας μια μακροπρόθεσμη πτώση στην παραγωγικότητα, η οποία ξεκίνησε πριν από την κρίση και επέμενε για χρόνια μετά.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ