Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 14-Απρ-2021 12:00

  De Guindos (ΕΚΤ): Θα λάβει μέτρα σε περίπτωση μη δικαιολογημένης αύξησης του κόστους δανεισμού

  De Guindos (ΕΚΤ): Θα λάβει μέτρα σε περίπτωση μη δικαιολογημένης αύξησης του κόστους δανεισμού
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα λάβει μέτρα έναντι ενδεχόμενης αύξησης του κόστους δανεισμού και θεωρεί ότι είναι πολύ μεγάλο ρίσκο η πρόωρη κατάργηση του προγράμματος στήριξης παρά η καθυστερημένη, όπως τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, Luis de Guindos.

  Με το κόστος δανεισμού να αυξάνεται τον προηγούμενο μήνα, η ΕΚΤ ενέτεινε τις αγορές ομολόγων για να μειώσει τις αποδόσεις αλλά κάποια μέλη της τώρα συζητούν για μείωση των αγορών ομολόγων μόλις τεθεί υπό έλεγχο η πανδημία, στο β΄ μισό του έτους.

  "Επί του παρόντος, οι κίνδυνοι από την πρόωρη απόσυρση των μέτρων είναι μεγαλύτεροι από τους κινδύνους που συνδέονται με την τήρηση των μέτρων”, ανέφερε ο Guindos στη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Θεμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

  Αρκετοί φορείς χάραξης πολιτικής, συμπεριλαμβανομένης της προέδρου Christine Lagarde, έχουν εκφράσει την ικανοποίηση τους στην αντίδραση των αγορών μετά από την απόφαση της Τράπεζας τον Μάρτιο να αυξήσει σημαντικά τις αγορές ομολόγων, και ο de Guindos δήλωσε πως η ΕΚΤ θα δράσει ξανά εάν οι αγορές δεν συγχρονιστούν με τις οικονομικές εξελίξεις.

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ