Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 13-Απρ-2021 18:18

  Σύσκεψη στη Νότια Αφρική για το εμβόλιο της Johnson & Johnson μετά την αναστολή χρήσης του στις ΗΠΑ

  Σύσκεψη στη Νότια Αφρική για το εμβόλιο της Johnson & Johnson μετά την αναστολή χρήσης του στις ΗΠΑ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι υγειονομικές αρχές και η επιστημονική επιτροπή της Νοτίου Αφρικής έχουν συνάντηση σήμερα Τετάρτη προκειμένου να συζητήσουν την απόφαση των ΗΠΑ για αναστολή της χρήσης του εμβολίου κατά του κορονοϊού της Johnson & Johnson μετά τον συσχετισμό του με σπάνια περιστατικά θρομβώσεων. 

  Η Συμβουλευτική Επιτροπή για τον κορονοϊό θα λάβει μέρος στη συνάντηση και θα συμβουλεύει την κυβέρνηση, δήλωσε ο Barry Schoub, επικεφαλής της ομάδας, σε συνέντευξή του νωρίτερα. Η Ρυθμιστική Αρχή Προϊόντων Υγείας της Νοτίου Αφρικής και οι επιστήμονες που διεξάγουν την κλινική δοκιμή του εμβολίου της Johnson & Johnson θα συμμετάσχουν επίσης στη συνάντηση, σύμφωνα με τον Yuven Gounden, εκπρόσωπο της ρυθμιστικής αρχής.

  Το εμβόλιο της Johnson & Johnson αποτελεί βασικό άξονα το εμβολιαστικού σχεδίου της Νοτίου Αφρικής και έχει ήδη χρησιμοποιηθεί για τον εμβολιασμό των εργαζομένων στον τομέα της υγείας, στο πλαίσιο της κλινικής δοκιμής, χωρίς αναφερόμενες δυσμενείς επιπτώσεις. 

  Η εμβόλιο πρόκειται να παρασκευαστεί στη χώρα από τον φαρμακευτική εταιρεία Aspen Pharmacare Holdings Ltd., ενώ η φύση του, ως εμβόλιο μίας δόσης, καθιστά ευκολότερη τη διανομή του από τις εναλλακτικές λύσεις διπλής δόσης, όπως είναι το εμβόλιο της Pfizer Inc. και της BioNTech SE.

  Η Johnson & Johnson ανακοίνωσε ότι θα καθυστερήσει την έναρξη διανομής του εμβολίου της στην Ευρώπη μετά την απόφαση των ΗΠΑ να αναστείλουν τη χρήση του, η οποία σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ πιθανότατα θα διαρκέσει λίγες μέρες.

  "Βρισκόμαστε σε συζητήσεις για το πώς πρέπει να προχωρήσουμε στη Νότια Αφρική", δήλωσε η Glenda Gray, συνεπικεφαλής της μελέτης της Johnson & Johnson.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ