Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 13-Απρ-2021 15:31

  Ταχύτερη έγκριση εμβολίων που προστατεύουν από τις μεταλλάξεις του κορονοϊού θα ζητήσουν οι Ευρωβουλευτές

  Ευρωκοινοβούλιο: Ικανοποίηση για τη συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν και θα δώσουν την Πέμπτη "πράσινο φως" σε νέα διαδικασία για τη διευκόλυνση και την επιτάχυνση της έγκρισης εμβολίων προσαρμοσμένων στις παραλλαγές του κορονοϊού.

  Τα μέλη της επιτροπής Δημόσιας Υγείας του ΕΚ θα ανταλλάξουν απόψεις την Πέμπτη περί της κατ’ εξουσιοδότηση πράξης της Επιτροπής που προβλέπει τη διευκόλυνση της διαδικασίας έγκρισης εμβολίων κατά της COVID-19 τα οποία έχουν ήδη λάβει έγκριση, αλλά έχουν προσαρμοστεί σε μεταγενέστερο χρόνο ώστε να αντιμετωπίζουν μεταλλάξεις του ιού.

  Την Παρασκευή το πρωί, η επιτροπή Δημόσιας Υγείας του ΕΚ θα ψηφίσει επίσης σύσταση για την έγκαιρη έγκριση της πρότασης της Επιτροπής, δηλώνοντας ότι δεν προβάλει ενστάσεις προκειμένου να επιταχυνθεί η υλοποίησή της.

  Στις 24 Μαρτίου, η Επιτροπή όρισε νέα μέτρα για να επιταχύνει τη διαδικασία έγκρισης εμβολίων που έχουν προσαρμοστεί για να αντιμετωπίζουν τις μεταλλάξεις του ιού της νόσου COVID-19. Προτού τεθεί σε ισχύ οποιαδήποτε κατ’ εξουσιοδότηση πράξη, εξετάζεται εξονυχιστικά από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο. Εφόσον δεν προτίθενται να προβάλλουν ενστάσεις, οι ευρωβουλευτές μπορούν να αποφασίσουν να περιορίσουν τη διάρκεια της περιόδου για την εξέταση της εν λόγω πράξης ψηφίζοντας στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή. Στη συνέχεια ακολουθεί ψηφοφορία για την έγκριση της σύστασης στην επόμενη σύνοδο της ολομέλειας (σύμφωνα με το άρθρο 111 του κανονισμού του ΕΚ).

  Στις 15 Μαρτίου, οι ευρωβουλευτές συζήτησαν με ειδικούς για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων όσον αφορά τις μεταλλάξεις της νόσου COVID-19.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ