Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 13-Απρ-2021 14:10

  Novavax: Οι ελλείψεις προμηθειών καθυστερούν την παραγωγή του εμβολίου κατά του κορονοϊού

  Novavax: Οι ελλείψεις προμηθειών καθυστερούν την παραγωγή του εμβολίου κατά του κορονοϊού
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Novavax Inc αναθεώρησε τον στόχο παραγωγής 150 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου της κατά του κορονοϊού μηνιαίως έως το τρίτο τρίμηνο, λόγω των ελλείψεων που παρουσιάσει η αλυσίδα εφοδιασμού της, σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπους της στο Reuters.

  Τα στελέχη της Novavax είχαν δηλώσει ότι η παραγωγή της εταιρείας θα μπορούσε να φτάσει στο μάξιμουμ έως τα μέσα του έτους, ενώ η ίδια η εταιρεία είχε αναφέρει στο Reuters τον Ιανουάριο ότι αναμένει να επιτύχει πλήρη παραγωγική ικανότητα έως τον Μάιο ή τον Ιούνιο.

  "Κατά τη διάρκεια του ενημέρωσης για τα οικονομικά μεγέθη είχαμε πει ότι θα επιτύχουν πλήρη παραγωγική δυναμικότητα έως τα τέλη του έτους. Αναπροσαρμόζουμε αυτό το χρονοδιάγραμμα όσο περνά ο καιρός, και πλέον θεωρούμε ότι ο στόχος θα επιτευχθεί έως το τρίτο τρίμηνο”, ανακοίνωσε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τη Δευτέρα, η διευθύντρια επικοινωνίας της Novavax, Amy Speak.

  "Υπάρχουν ορισμένες ελλείψεις σε προμήθειες και αυτό οδήγησε στην αναθεώρηση του χρονοδιαγράμματος”, πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι οι ελλείψεις, μεταξύ άλλων, αφορούν σακουλάκια και φίλτρα βιοαντιδραστήρων”.

  Η Novavax θα μπορούσε να λάβει έγκριση για χρήση του εμβολίου της από το Ηνωμένο Βασίλειο ακόμα και μέσα στον τρέχοντα μήνα, αφού τα στοιχεία της κλινικής δοκιμής της χώρα ήταν εντυπωσιακά. Εκτιμά επίσης ότι θα μπορούσε να λάβει έγκριση από τις Ηνωμένες Πολιτείες ακόμη και τον Μάιο, καθώς οι ρυθμιστικές αρχές αξιολογούν τα στοιχεία από την δοκιμή του εμβολίου της στις ΗΠΑ, τα οποία θα ανακοινωθούν σύντομα.

  Σημειώνεται ότι η Novavax δεν είναι ο μόνος παραγωγός εμβολίου κατά του κορονοϊού που χρειάστηκε να αναθεωρήσει το χρονοδιάγραμμα παραγωγής του εμβολίου της κατά του κορονοϊού λόγω ελλείψεων πρώτων υλών.

  Το Reuters ανέφερε τον προηγούμενο μήνα ότι η Novavax καθυστέρησε την προγραμματισμένη αποστολή τουλάχιστον 100 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εν μέρει λόγω των προβλημάτων στην αλυσίδα εφοδιασμού. 

  Σημειώνεται ότι τα στοιχεία από την κλινική δοκιμή του εμβολίου της Novavax στο Ηνωμένο Βασίλειο, που δημοσιεύθηκαν τον Μάρτιο, έδειξαν ότι το εμβόλιο δύο δόσεων της εταιρείας είναι πολύ αποτελεσματικό έναντι του αρχικού στελέχους του κορονοϊού, καθώς και έναντι του πιο μεταδοτικού στελέχους της βρετανικής μετάλλαξης που εξαπλώνεται ραγδαία στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ. Τα στοιχεία έδειξαν επίσης ότι παρέχει κάποια προστασία και έναντι της ιδιαίτερα ανησυχητικής μετάλλαξης της Νοτίου Αφρικής, για την οποία ορισμένες φαρμακευτικές εταιρείες έχουν δηλώσει ότι ίσως απαιτηθεί μια ενισχυτική δόση εμβολίου προκειμένου να αντιμετωπιστεί.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ