Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 13-Απρ-2021 13:41

  Έτοιμη για πώληση ομολόγων με τη βοήθεια του blockchain εμφανίζεται η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων

  Έτοιμη για πώληση ομολόγων με τη βοήθεια του blockchain εμφανίζεται η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  H Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων σχεδιάζει να εκμεταλλευτεί τη δύναμη του blockchain για την πώληση ομολόγων ενισχύοντας τη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας ως εργαλείο για την αγορά χρέους της περιοχής. 

  Όπως αναφέρει το πρακτορείο  Bloomberg, o επενδυτικός βραχίονας της Ευρωπαϊκής Ένωσης προσέλαβε τις Goldman Sachs Group Inc., Banco Santander SA και Societe Generale AG για να διερευνήσουν το λεγόμενο ψηφιακό ομόλογο σε ευρώ, το οποίο θα καταχωρηθεί και θα διευθετηθεί μέσω blockchain, σύμφωνα με πληροφορίες από ένα άτομο που είναι εξοικειωμένο με το θέμα. 

  Οι συναντήσεις των επενδυτών θα ξεκινήσουν στις 15 Απριλίου και θα συνεχιστούν για μερικές εβδομάδες. 

  Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ήταν πρωτοπόρα μεταξύ άλλων στις αγορές κεφαλαίων χρέους της Ευρώπης και μεταξύ των πρώτων που εξέδωσαν πράσινα ομόλογα. Η κίνηση αυτή έγινε μετά τη δήλωση της προέδρου της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, πως θα μπορούσε η κεντρική τράπεζα να εκδώσει ένα ψηφιακό νόμισμα στα μέσα αυτής της δεκαετίας. 

  Η Παγκόσμια Τράπεζα, η China Construction Bank, η JP Morgan και η Εθνική Τράπεζα του Καναδά έχουν πειραματιστεί με το blockchain αλλά απέχουν πολύ από την χρήση του στην αγορά χρέους. 

  Η τεχνολογία που χρησιμοποιείται για την επαλήθευση και την καταγραφή συναλλαγών που βρίσκεται στην καρδιά των ψηφιακών νομισμάτων αντιμετώπισε εμπόδια και η πανδημία προκάλεσε καθυστερήσεις σε ορισμένα έργα. 

  Τo blockchain έχει μεγαλύτερη ιστορία στα δάνεια Schuldcschein, όπως συνηθίζεται να ονομάζονται, της Γερμανίας. Η αυτοκινητοβιομηχανία Daimler AG ήταν η πρώτη που πούλησε 100 εκατομμύρια ευρώ (119 εκατομμύρια δολάρια) Schuldschein χρησιμοποιώντας blockchain το 2017. Η γερμανική μονάδα της Telefonica SA χρησιμοποίησε επίσης blockchain στις αρχές Ιανουαρίου για να συγκεντρώσει δάνειο 200 εκατομμυρίων ευρώ.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ