Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 13-Απρ-2021 08:31

  Κίνα: Χαμηλότερα των εκτιμήσεων η αύξηση των εξαγωγών

  Κίνα: Χαμηλότερα των εκτιμήσεων η αύξηση των εξαγωγών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με βραδύτερο ρυθμό από ό,τι αναμενόταν αυξήθηκαν οι εξαγωγές της Κίνας τον Μάρτιο, ενώ οι εισαγωγές ενισχύθηκαν επίσης περισσότερο από τις εκτιμήσεις.

  Οι εξαγωγές αυξήθηκαν 30,6% έναντι του προηγουμένου έτους τον Μάρτιο, έναντι εκτιμήσεων για αύξηση 40%, ύστερα από την αύξηση κατά 60,6% στην περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου.

  Τα στοιχεία της Κίνας έλαβαν ώθηση από τη χαμηλή σύγκριση με το α΄ τρίμηνο, ωστόσο η χαμηλή συγκριτική βάση ήταν λιγότερο ευνοϊκή τον Μάρτιο, καθώς η οικονομική δραστηριότητα άρχισε να ανακάμπτει την ίδια στιγμή πέρυσι, και το διεθνές εμπόριο υποχώρησε λιγότερο σε σχέση με τους δύο πρώτους μήνες του 2020.

  Οι εισαγωγές αυξήθηκαν 38,1% τον Μάρτιο, έναντι των εκτιμήσεων που έκαναν λόγο για αύξηση 25% και έναντι του 22,1% που καταγράφηκε στους δύο πρώτους μήνες.

  Το εμπορικό πλεόνασμα διαμορφώθηκε στα 13,8 δισ. δολάρια τον Μάρτιο, έναντι των 49,2 δισ. δολαρίων που ανέμεναν οι οικονομολόγοι.

  Τον Μάρτιο, οι εισαγωγές της Κίνας από τις ΗΠΑ αυξήθηκαν 174,8% έναντι του προηγουμένου έτους, ενώ οι εξαγωγές αυξήθηκαν 153,3%.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ