Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 12-Απρ-2021 18:01

  UiPath: Σχεδιάζει να αντλήσει $1,1 δισ. από IPO στις ΗΠΑ

  UiPath: Σχεδιάζει να αντλήσει $1,1 δισ. από IPO στις ΗΠΑ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η UiPath Inc. εταιρεία λογισμικού αυτοματοποίησης θα επιδιώξει να αντλήσει έως 1,1 δισ. δολ. από την αρχική δημόσια προσφορά (IPO) που θα πραγματοποιήσει στις ΗΠΑ, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

  Η UiPath προσφέρει 6,8 εκατ. μετοχές, ενώ μέτοχοι της εταιρείας θα προσφέρουν άλλες 14,5 εκατ. μετοχές σύμφωνα με το ενημερωτικό που έχει κατατεθεί στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC). Οι μετοχές θα προσφερθούν στα 43 δολ. με 50 δολ. 

  Στο ανώτερο επίπεδο του εύρους τιμών η UiPath θα έχει κεφαλαιοποίηση της τάξης των 25,8 δισ. δολ. billion, σύμφωνα με τον συνολικό αριθμό των μετοχών, μεταδίδει το Bloomberg. 

  Μετά το ξεκίνημα της σε ένα διαμέρισμα στη Ρουμανία με 10 άτομα το 2005, η UiPath έχει πλέον παρουσία σε περίπου 30 χώρες, όπως αναφέρει ο επικεφαλής της εταιρείας και συνιδρυτής  Daniel Dines σε επιστολή προς τους επενδυτές. "Το να ξεκινά κανείς από ένα μικρό μέρος χωρίς αγορά έχει ένα κρυφό πλεονέκτημα: σε αναγκάζει να σκέφτεσαι σε παγκόσμιο επίπεδο από την πρώτη ημέρα".

  Η UiPath ανακοίνωσε ζημιές 92 εκατ. δολ. με έσοδα 608 εκατ. δολ. για το έτος χρήσης που ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο. Οι ζημιές της συρρικνώθηκαν από 520 εκατ. δολ. το προηγούμενο έτος λόγω των κερδών συναλλαγµατικών ισοτιµιών. Τα έσοδα της το προηγούμενο έτος ήταν στα 336 εκατ. δολ. όπως μεταδίδει το Bloomberg.
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ