Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 12-Απρ-2021 16:00

  Σε χρηματοοικονομική εταιρεία συμμετοχών μετασχηματίζεται η Ant Group του Τζακ Μα

  Οι 400 πλουσιότεροι άνθρωποι της Κίνας έγιναν ακόμη πιο πλούσιοι εν μέσω πανδημίας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Ant Group, ο fintech κολοσσός που ελέγχεται από τον Κινέζο δισεκατομμυριούχο Τζακ Μα, θα προχωρήσει σε ευρεία αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων τους και θα μετεξελιχθεί σε χρηματοοικονομική εταιρεία συμμετοχών, στο πλαίσιο ευθυγράμμισής της με τους νέους κανόνες που υιοθετεί η Κίνα για τον έλεγχο των διαδικτυακών κολοσσών.

  Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η Ant Group, θα προχωρήσει σε σειρά κινήσεων οι οποίες περιλαμβάνουν τα εξής: 

  - Θα υποβάλει αίτηση για τη σύσταση χρηματοοικονομικής εταιρείας συμμετοχών ώστε να διασφαλιστεί ότι οι δραστηριότητες που σχετίζονται με τον χρηματοοικονομικό τομέα υπόκειται πλήρως στους ρυθμιστικούς κανόνες.

  - Η δραστηριότητα πληρωμών θα επανέλθει στον αρχικό της στόχο που ήταν η εξυπηρέτηση καταναλωτών και μικρών επιχειρήσεων.

  - Θα συστήσει εταιρεία προσωπικών πιστώσεων και θα υποβάλει αίτηση για άδεια παροχής προσωπικών πιστώσεων. Η νέα εταιρεία θα υπόκειται στους σχετικούς νόμους και κανόνες που ισχύουν για τα τραπεζικά ιδρύματα, ενώ θα ενισχύσει την προστασία των προσωπικών δεδομένων των πελατών και θα αποτρέπει αποτελεσματικά την κατάχρηση αυτών των πληροφοριών.

  - Οι "Jiebei” και "Huabei”, οι δύο θυγατρικές πιστωτικές εταιρείες της Ant, θα διευθύνονται από την εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών που θα λειτουργεί σύμφωνα με τους σχετικούς νόμους και κανονισμούς.

  - Θα βελτιώσει το επίπεδο προστασίας των δικαιωμάτων των καταναλωτών και θα ενίσχυσει το επίπεδο εταιρικής διακυβέρνησης, τηρώντας τους κανόνες υγιούς ανταγωνισμού, ευθυγραμμίζοντας τις συναλλαγές των συνδεδεμένων μερών, ενισχύοντας την πρόληψη και τον έλεγχο κινδύνων, δημιουργώντας ένα υγιές περιβάλλον και ενισχύοντας περαιτέρω τις δεσμεύσεις της στον τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ