Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 09-Απρ-2021 13:15

  Η Κεντρική Τράπεζα Τουρκίας αύξησε την πρόβλεψη: Στο 8,57 η ισοτιμία δολαρίου-λίρας στο τέλος του 2021

  τουρκική λίρα χρηματιστήριο Κωνσταντινούπολης Ερντογάν
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας αύξησε την πρόβλεψη της συναλλαγματικής ισοτιμίας μεταξύ με το δολάριο για το τέλος του έτους από 7,95 λίρες σε 8,57 λίρες, σύμφωνα με επίσημη δήλωση στις 9 Απριλίου. 

  Η έρευνα της Κεντρικής Τράπεζας σε περίπου 60 εκπροσώπους του κλάδου και επαγγελματίες αποκάλυψε ότι οι προσδοκίες για προβλέψεις στο τέλος του έτους θα ξεπεράσουν τις αρχικές προβλέψεις, ενώ μια 12μηνη προβολή της συναλλαγματικής ισοτιμίας του δολαρίου τοποθετήθηκε στις 8,78 λίρες ανά δολάριο.

  Εν τω μεταξύ, η προβλεπόμενη αύξηση του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ) μειώθηκε από 4,4% σε 4,3%, ενώ η προβλεπόμενη αύξηση του ΑΕΠ για το 2022 διαμορφώθηκε στο 4,2%.

  Η Κεντρική Τράπεζα αύξησε επίσης τη 12μηνη πρόβλεψη για τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (CPI) από 10,47% σε 11,26%, ενώ σε βάθος διετίας η πρόβλεψη αυξήθηκε από 9,18% σε 9,55%. 

  Οι επενδυτές να παραμένουν επιφυλακτικοί ως προς την οικονομική αξιοπιστία της Τουρκίας μετά από σημαντικές αλλαγές στη διακυβέρνηση της Κεντρικής Τράπεζας τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά και το ποσοστό παρεμβατικότητας του Τούρκου προέδρου στην άσκηση πολιτικής.

  Διαβάστε ακόμα:

  * Καμπανάκι οικονομολόγων για Τουρκία: Οδεύει ολοταχώς σε άνοδο πληθωρισμού και χαμηλότερη ανάπτυξη

  * Ερντογάν: Τα θεμέλια για την κατασκευή του Kanal Istanbul θα μπουν αυτό το καλοκαίρι

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ