Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 08-Απρ-2021 19:54

  Σ. Έσκεν (SPD): Όχι στα μαθήματα με φυσική παρουσία χωρίς δύο διαγνωστικά τεστ την εβδομάδα

  Γερμανία - σχολεία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η συμπρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) Σάσκια Έσκεν ζήτησε από την ομοσπονδιακή και τις κυβερνήσεις των κρατιδίων να σταματήσουν να γίνονται μαθήματα με φυσική παρουσία στις σχολικές τάξεις, εφόσον δεν γίνονται δύο διαγνωστικά τεστ κορονοϊού την εβδομάδα στα παιδιά.

  "Η κατάσταση στα σχολεία είναι ανησυχητική. Οι παραλλαγές του ιού είναι τόσο επιθετικές, ειδικά στα παιδιά, ώστε εκτός από την απόσταση, τις μάσκες και τον καθαρό αέρα, τα τακτικά διαγνωστικά τεστ είναι απολύτως απαραίτητα για την προστασία από την μόλυνση", είπε σε συνέντευξή της η οποία θα δημοσιευτεί ολόκληρη στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας "Rheinische Post".

  "Η Μόνιμη Διάσκεψη των υπουργών Παιδείας και Πολιτισμού και οι επικεφαλής της ομοσπονδιακής και των κυβερνήσεων των κρατιδίων θα πρέπει να επιτρέπουν ξανά την συμμετοχή στα μαθήματα των σχολείων με φυσική παρουσία μόνον όταν τα διαγνωστικά τεστ μπορούν να πραγματοποιούνται επιτόπου τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα στους μαθητές. Χωρίς τεστ, δεν πρέπει να επιτρέπεται η συμμετοχή σε σχολικά μαθήματα με φυσική παρουσία", τόνισε η Έσκεν.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ