Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 08-Απρ-2021 12:00

  Η μετοχή των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που έχει αυξηθεί 70% σε τρεις εβδομάδες και κανείς δεν ξέρει γιατί

  Η μετοχή των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που έχει αυξηθεί 70% σε τρεις εβδομάδες και κανείς δεν ξέρει γιατί
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Άνοδο μεγαλύτερη του 70% κατέγραψε από τις 22 Μαρτίου και μετά η μετοχή της International Holdings Co (IHC) σε ένα ανοδικό σερί 13 ημερών που εκτίναξε την αξία της εταιρείας πάνω από τα 40 δισ. δολάρια για πρώτη φορά, υψηλότερα και από την κεφαλαιοποίηση της μεγαλύτερης τράπεζας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

  Ωστόσο η IHC, η οποία απολαμβάνει τη στήριξη της κυβερνωσας οικογένειας του Άμπου Ντάμπι και έχει επενδύσεις από την SpaceX της Elon Musk μέχρι σε μια τοπική εταιρεία αλιείας, ανήκει σχεδόν εξ ολοκλήρου σε επενδυτές εντός των Εμιράτων, δεν καλυπτει κανένας αναλυτής την εταιρεία και λίγοι μπορούν να μαντέψουν τι βρίσκεται πίσω απο την εκτίναξη της τιμής της μετοχής.

  "Η IHC δεν είναι μία ακόμη εταιρεία”, ανέφερε ο Vijay Valecha, επικεφαλής επενδύσεων της Century Financial στο Ντουμπάι.

  "Οι μετοχές της δεν είναι για τους λιγόψυχους, καθώς οποιοδήποτε λάθος μπορεί να είναι πολύ δαπανηρό. Η μετοχή απευθύνεται σε επενδυτές ανάπτυξης, που κατανοούν το ρίσκο”.

  Αυτή η ανάπτυξη είναι εμφανής από την διάθεση της IHC για εξαγορές. Υπό τον έλεγχο του πανίσχυρου Σεΐχη Tahnoon Bin Zayed Al Nahyan, ο οποίος έγινε πρόεδρος πριν από ένα χρόνο, η εταιρεία έχει εντείνει τις επενδύσεις εντός και εκτός των Εμιράτων.

  Στο τέλος του περασμένου έτους διέθετε assets ύψους 3,8 δισ. δολαρίων, ποσό τετραπλάσιο σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

  Τα κέρδη αυξήθηκαν 159% στα 3 δισ. Dirham (821 εκατ. Δολάρια) το 2020.

  Ο Σεΐχης Tahnoon, ο οποίος είναι σύμβουλος εθνικής ασφάλειας για τα ΗΑΕ και αδερφός του πρίγκιπα επι του πόνου του Άμπου Ντάμπι, είναι επίσης πρόεδρος της Royal Group, ενός μεγάλου ομίλου των Εμιράτων και ο μεγαλύτεος μέτοχος της IHC.

  Τίποτα από όλα αυτά δεν εξηγούν την άνοδο της μετοχής, αλλά ούτε και η ίδια η εταιρεία μπορεί να δώσει πολλές εξηγήσεις.

  "Δεν μπορώ να πω πολλά”, ανέφερε ο Syed Basar Shueb, διευθύνων σύμβουλος της IHC σε τηλεφωνική συνέντευξη, προσθέτοντας ότι η εταιρεία εμμένει στη στρατηγική εξαγορών.

  Σε μηνιαία βάση, έχουμε δύο, τρεις ίσως και τέσσερις συμφωνίες, και υπάρχουν πολλά υπό διαπραγμάτευση αυτή τη στιγμή, πρόσθεσε.

  Πέρυσι η IHC επένδυσε σε 36 νέες επιχειρήσεις, ενώ συνολικά διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό της 97.

  Έχουν γίνει κάποιες συζητήσεις με χρηματιστηριακές εταιρείες, οι οποίες μπορεί να ξεκινήσουν την κάλυψη της μετοχής ήδη από αυτό το τρίμηνο.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ