Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 08-Απρ-2021 11:32

  Ισπανία: Προς περικοπή των εκτιμήσεων για την ανάπτυξη της οικονομίας το 2021

  Ισπανικό μοντέλο τεσσάρων εργάσιμων ημερών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η ισπανική κυβέρνηση αναμένεται να περικόψει τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη το 2021, μετά από τους νέους περιορισμούς που οδήγησαν σε ένα χειρότερο από ό,τι αναμενόταν τρίμηνο, επιβραδύνοντας την ανάκαμψη της χώρας.

  Η αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού υποχρέωσε κάποιες ισπανικές περιφέρειες να επιβάλλουν περιορισμούς στη μετακίνηση στις αρχές του έτους, επιφέροντας πλήγμα στα σχέδια προσλήψεων των επιχειρήσεων και επηρεάζοντας αρνητικά την ανάπτυξη στο α΄ τρίμηνο, ανέφερε η υπουργό΄ς Οικονομίας, Nadia Calvino, σε συνέντευξη της στο Bloomberg.

  "Αυτός είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο θα αναθεωρήσουμε πτωτικά τις εκτιμήσεις μας για το έτος”, ανέφερε ο Calvino.

  "Αναμένουμε ότι θα έχουμε ανάπτυξη περί το 7% αυτό το έτος και μπορεί να είναι μικρότερη εξαιτίας της καθυστέρησης -της καθυστέρησης του ενός τριμήνου σε ό,τι αφορά στην ανάκαμψη.

  Η πτωτική αναθεώρηση θα θέσει τις εκτιμήσεις της κυβερνήσω πιο κοντά σε αυτές άλλων οικονομολόγων.

  Η Τράπεζα της Ισπανίας τον προηγούμενο μήνα δήλωσε ότι αναμένει η οικονομία να αναπτυχθεί 6% το 2021 στο βασικό της σενάριο.

  Παρά το πισωγύρισμα, η Calvino τόνισε πως οι οικονομικοί δείκτες άρχισαν να βελτιώνονται τον μάτια, αντίστοιχα με τις προσδοκίες της κυβέρνησης για ισχυρό  εξάμηνο του έτους.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ