Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 07-Απρ-2021 19:12

  Γερμανία: Ο Κον-Μπεντίτ στηρίζει τον Ρόμπερτ Χάμπεκ ως υποψήφιο των Πρασίνων για την καγκελαρία

  Γερμανία: Ο Κον-Μπεντίτ στηρίζει τον Ρόμπερτ Χάμπεκ ως υποψήφιο των Πρασίνων για την καγκελαρία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο πρώην Πράσινος ευρωβουλευτής Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ τάχθηκε υπέρ του συμπροέδρου των Πρασίνων Ρόμπερτ Χάμπεκ ως υποψηφίου τους για την καγκελαρία.

  "Η κατανόηση της πολιτικής εξουσίας από τον Χάμπεκ συνδέεται με την ετοιμότητά του να αμφισβητεί τις ίδιες του τις θέσεις ξανά και ξανά. Αυτό περιλαμβάνει την προσπάθεια να κάνει πάντα την δική του πολιτική να φαίνεται ρεαλιστική και στους αντιπάλους. Γι 'αυτό πιστεύουμε ότι είναι ο καλύτερος υποψήφιος καγκελάριος των Πρασίνων " γράφει ο Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ σε κοινό του άρθρο με τον πολιτικό επιστήμονα Κλάους Λάγγεβι το οποίο δημοσιεύεται στην εφημερίδα "Die Zeit".

  Οι Κον-Μπεντίτ και Λάγγκεβι θεωρούν επίσης και την Αναλένα Μπέαρμποκ, την συμπροεδρεύουσα των Πρασίνων με τον Χάμπεκ, ικανή να κερδίσει εκλογές τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και να μετακομίσει στην καγκελαρία, και παραπέμπουν στην αυτονόητη πράσινη παραδοχή, σύμφωνα με την οποία προτιμάται κατά την επιλογή η "κορυφαία γυναίκα", όπως γράφουν.

  "Ωστόσο, ενόψει των τριών ηρακλείων καθηκόντων, της οικολογικής μεταμόρφωσης, της δικαιοσύνης Βορρά-Νότου και της δημιουργίας παγκόσμιας ασφάλειας, η κατανόηση της εξουσίας είναι πιο σημαντική από ποτέ, όπως εξήγησε ο Χάμπεκ στο βιβλίο του "Από τώρα και στο εξής διαφορετικά”("Von hier an anders”). Μια τέτοια κατανόηση της πολτικής εξουσίας λαμβάνει πάντα υπόψη τόσο τις (καθεαυτές) επιπτώσεις όσο και τις παράπλευρες επιπτώσεις των πολιτικών αποφάσεων".

  Σύμφωνα με τους Κον-Μπεντίτ και Λέγγεβι, "η πράσινη διακυβέρνηση, πρέπει πάντα να λαμβάνει υπόψη που μια βασικά ορθή πολιτική (όπως είναι η προστασία του κλίματος, η αποδοχή προσφύγων, η απόρριψη της στρατιωτικής βίας) συμβάλλει ακούσια στην εμβάθυνση του κοινωνικού χάσματος, η οποία θα μπορούσε τελικά να την οδηγήσει σε αποτυχία".

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ