Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 07-Απρ-2021 17:47

  Evans (Fed Σικάγου): Έχουμε ακόμη πολύ δρόμο πριν η οικονομική δραστηριότητα επιστρέψει στα προ πανδημίας επίπεδα

  Fed Federal Reserve επιτόκια
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τα ισχυρά στοιχεία για τις θέσεις εργασίας του Μαρτίου στις ΗΠΑ είναι ευπρόσδεκτη είδηση, αλλά δεν αποτελεί ένδειξη ότι πρέπει να υπάρξει αλλαγή στην τρέχουσα  νομισματική πολιτική, δήλωσε ο πρόεδρος της Fed του Σικάγου, Charles Evans, την Τετάρτη.

  "Έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουμε πριν η οικονομική δραστηριότητα επιστρέψει στα προ πανδημίας επίπεδα. Ακόμα και μετά τα πολύ ισχυρά στοιχεία για την απασχόληση του Μαρτίου, στο 6%, το ποσοστό ανεργίας είναι πολύ πάνω από το 3,5% που είχαμε στις αρχές της πανδημίας", δήλωσε ο Evans, σε μια ομιλία του Prairie State College Foundation.

  Σημειώνεται πως 916.000 νέες θέσεις εργασίας προστέθηκαν τον Μάρτιο και το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε στο 6%.

  Τη Δευτέρα, η πρόεδρος της Cleveland Fed, Loretta Mester, δήλωσε στο αμερικανικό δίκτυο CNBC ότι η έκθεση του Μαρτίου "ήταν μια σπουδαία έκθεση", αλλά η κεντρική τράπεζα πρέπει να είναι υπομονετική. "Απέχουμε ακόμη από τους στόχους της πολιτικής μας. Πρέπει να είμαστε πολύ υπομονετικοί στην προσέγγισή μας στη νομισματική πολιτική", δήλωσε η Mester.

  Και ο Πρόεδρος της Dallas Fed, Rob Kaplan, δήλωσε στην Wall Street Journal την Τετάρτη ότι η οικονομία χρειάζεται ακόμη υποστήριξη από την κεντρική τράπεζα.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ