Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 07-Απρ-2021 17:21

  ΗΠΑ: Ξεκίνησε μελέτη για τις αλλεργικές αντιδράσεις στα εμβόλια κατά του κορονοϊού

  ΗΠΑ: Ξεκίνησε μελέτη για τις αλλεργικές αντιδράσεις στα εμβόλια κατά του κορονοϊού
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ ανακοίνωσαν την Τετάρτη ότι ξεκίνησε μια κλινική μελέτη για την αξιολόγηση των αλλεργικών αντιδράσεων στα εμβόλια  COVID-19 που αναπτύχθηκαν από τη Moderna και τις BioNTech / Pfizer.

  Ο στόχος είναι να γίνει κατανοητό ποιος διατρέχει αυξημένο κίνδυνο, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων με ιστορικό αλλεργικών αντιδράσεων, σύμφωνα με δημοσίευμα του marketwatch.

  Η κλινική δοκιμή της Φάσης 2, η οποία χρηματοδοτείται από το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων των ΗΠΑ, θα περιλαμβάνει 3.400 ενήλικες που ταιριάζουν σε μία από τις τρεις κατηγορίες: άτομα που έχουν προηγουμένως παρουσιάσει σοβαρή αλλεργική αντίδραση σε τρόφιμα, έντομα ή φάρμακα, άτομα που έχουν διαγνωστεί με διαταραχή μαστοκυττάρων ή άτομα χωρίς ιστορικό.

  Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ σημειώνουν ότι η αναφυλαξία ως αποτέλεσμα εμβολιασμού κατά του κορονοϊού εμφανίζεται σε έως 5 άτομα ανά κάθε 1 εκατομμύριο που έχουν εμβολιαστεί. Αυτό το συμβάν, σημειώνουν, "σχεδόν πάντα" λαμβάνει χώρα εντός 30 λεπτών από τη χορήγηση του εμβολίου.
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ