Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 07-Απρ-2021 11:45

  Στις 5 μ.μ. οι ανακοινώσεις του ΕΜΑ για το εμβόλιο της AstraZeneca

  Στις 5 μ.μ. οι ανακοινώσεις του ΕΜΑ για το εμβόλιο της AstraZeneca
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σήμερα στις 5.00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας) θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) για το εμβόλιο της AstraZeneca κατά της covid-19 και το ενδεχόμενο αυτό να συνδέεται με την εμφάνιση θρομβώσεων.

  Η διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου θα έχει θέμα "τα συμπεράσματα", στα οποία κατέληξε η έρευνα που πραγματοποιήθηκε σχετικά με "τα περιστατικά θρομβώσεων" που αναφέρθηκαν μετά τη χορήγηση του εμβολίου αυτού, διευκρίνισε ο ΕΜΑ.

  Υπενθυμίζεται πως χθες αξιωματούχος του ΕΜΑ δήλωσε πως υπάρχει κάποια σύνδεση του εμβολίου της AstraZeneca με τις θρομβώσεις. 

  "Κατά την γνώμη μου μπορούμε να πούμε, πλέον, ότι υπάρχει μια κάποια σχέση με το εμβόλιο. Αλλά δεν ξέρουμε τι είναι, ακριβώς, που προκαλεί αυτή την αντίδραση. Οι περιπτώσεις είναι ιδιαίτερα σπάνιες και η σχέση κόστους-οφέλους συνεχίζει να ευνοεί τα εμβόλια", δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπεύθυνος στρατηγικής εμβολιασμών του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA), Μάρκο Καβαλιέρι.

  Στη συνέχεια ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, παίρνοντας αποστάσεις από την τοποθέτηση του αξιωματούχου του, σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι συνεχίζει να εξετάζει αν το εμβόλιο της AstraZeneca κατά της Covid-19 συνδέεται με τον σπάνιο σχηματισμό θρόμβων.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ