Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 06-Απρ-2021 20:55

  Γέλεν: Να γίνουν περισσότερα από τις προηγμένες οικονομίες για την αντιμετώπιση της κρίσης

  Γέλεν: Να γίνουν περισσότερα από τις προηγμένες οικονομίες για την αντιμετώπιση της κρίσης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν δήλωσε σήμερα ότι η ταχεία ανάκαμψη των ΗΠΑ από την κρίση του κορονοϊού θα ενισχύσει συνολικά την παγκόσμια ανάπτυξης, ωστόσο προειδοποίησε ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα για να αντιμετωπιστούν οι αδυναμίες που έφερε στην επιφάνεια η πανδημία στον χρηματοοικονομικό τομέα, τις παγκόσμιες εφοδιαστικές αλυσίδες και τα δίκτυα κοινωνικής ασφάλισης.

  Σε συζήτηση με τους επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας, η Γέλεν δήλωσε ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει αποφασίσει "να κάνει το παραπάνω" στην αντίδραση της στην πανδημία, προκειμένου να αποτρέψει τον αρνητικό αντίκτυπο της μακροπρόθεσμης ανεργίας. Εμφανίστηκε μάλιστα αισιόδοξη ότι η αμερικανική οικονομία θα έχει επιστρέψει σε πλήρη απασχόληση το επόμενο έτος. 

  Σημείωσε ωστόσο ότι η κρίση έχει προκαλέσει βαρύ πλήγμα σε άλλες χώρες, προσθέτοντας ότι είναι ευθύνη των προηγμένων οικονομιών να διασφαλίσουν ότι χρόνια προόδου στη μείωση της φτώχειας δεν θα χαθούν λόγω της κρίσης.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ