Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 06-Απρ-2021 15:44

  Το -κάποτε- μεγαλύτερο πρόστιμο σε εταιρεία στην ιστορία της Γαλλίας... μειώθηκε από τα 80 στα 20 εκατ. ευρώ

  Το -κάποτε- μεγαλύτερο πρόστιμο σε εταιρεία στην ιστορία της Γαλλίας... μειώθηκε από τα 80 στα 20 εκατ. ευρώ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η λετονική τράπεζα Rietumu Banka κέρδισε μια μείωση 75% στο μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει επιβληθεί ποτέ σε επιχείρηση στη Γαλλία για ποινικώς κολάσιμη δραστηριότητα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

  H Rietumu, η οποία παρείχε υπηρεσίες... φοροαποφυγής σε εταιρεία συμβουλευτικών υπηρεσιών, θα πρέπει να πληρώσει και πάλι 20 εκατ. ευρώ, αντί όμως για 80 εκατ. που της είχαν επιδικαστεί προ τετραετίας.

  Οι δικαστές σε εφετείο του Παρισιού δεν έκαναν γνωστό το σκεπτικό τους για τη μείωση του προστίμου. Ο προεδρεύων δικαστής Francois Reygrobellet ανέφερε ότι η γραπτή αιτιολογημένη απόφαση θα σταλεί αργότερα στους διαδίκους.

  Η καταδίκη της Rietumu το 2017 είχε αποτελέσει σύμβολο της προσπάθειας της Γαλλίας να καταστείλει την λεγόμενη "εγκληματικότητα του λευκού κολλάρου", μετά και τη δημιουργία μιας εισαγγελικής ομάδας - ελίτ, της Parquet National Financier.

  Η ποινή στη λετονική τράπεζα επισκιάστηκε από το πρόστιμο 3,7 δισ. ευρώ που πέτυχε η PNF στα δικαστήρια κατά της UBS Group. Η ελβετική τράπεζα, που κατηγορείται ότι βοηθούσε πελάτες της στη νομιμοποίηση μαύρου και αφορολόγητου χρήματος, έχει εφεσιβάλει την απόφαση και αναμένει τον Σεπτέμβριο του 2021 την εκδίκαση στο εφετείο.

  Από το 2017, τα assets της Rietumu έχουν μειωθεί κατά 51%. Η τράπεζα έχει εγγράψει στον ισολογισμό της 34 εκατ. ευρώ για τη ρύθμιση της υπόθεσης.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ