Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 06-Απρ-2021 12:10

  Ισπανία: Οι αφίξεις τουριστών σημείωσαν "βουτιά" 93,6% τον Φεβρουάριο σε ετήσια βάση

  Ισπανία: Οι αφίξεις τουριστών σημείωσαν "βουτιά" 93,6% τον Φεβρουάριο σε ετήσια βάση
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι αφίξεις τουριστών στην Ισπανία σημείωσαν πτώση 93,6% τον Φεβρουάριο σε ετήσια βάση, εξαιτίας της πανδημίας.

  Ο διεθνής τουρισμός στην Ισπανία υποχώρησε κατά 80% σε 19 εκατομμύρια επισκέπτες πέρυσι, στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1969, εξαιτίας του αντίκτυπου της πανδημίας στον τουριστικό κλάδο, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

  Αυτή η τάση συνεχίστηκε και τους πρώτους δύο μήνες του 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Ινστιτούτου Στατιστικής.

  Ειδικότερα, η Ισπανία υποδέχτηκε 284.311 ξένους τουρίστες το Φεβρουάριο, 34,6% λιγότερους από ότι τον Ιανουάριο. Τα έσοδα από τον διεθνή τουρισμό μειώθηκαν κατά 93,3% τον Φεβρουάριο σε ετήσια βάση, θέτοντας σε κίνδυνο πολλές επιχειρήσεις.

  Ενώ οι περισσότεροι τουρίστες προέρχονταν από τη Γαλλία, ένας στους τέσσερις ταξιδιώτες τον Φεβρουάριο, ο αριθμός των Γάλλων τουριστών μειώθηκε κατά 87,4% από τον Φεβρουάριο του 2020.

  Πολλοί Γάλλοι, κουρασμένοι από το δικό τους lockdown, επισκέφτηκαν τα ανοιχτά μπαρ και εστιατόρια σε περιοχές όπως η Μαδρίτη. Οι Γερμανοί, οι οποίοι άρχισαν να επισκέπτονται τη Μαγιόρκα, κατέλαβαν τη δεύτερη θέση.

  Οι εκτιμήσεις του Funcas think tank δείχνουν ότι η συμβολή του τουριστικού κλάδου στην οικονομία της Ισπανίας μειώθηκε στο 4% έως 5% πέρυσι από περίπου 12% το 2019, θέτοντας σε κίνδυνο πολλές επιχειρήσεις.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ