Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 04-Απρ-2021 22:37

  Ιορδανία: Για επαφές με ξένες δυνάμεις για την αποσταθεροποίηση της χώρας κατηγορείται ο πρώην πρίγκιπας διάδοχος

  Ιορδανία: Ο πρίγκιπας Χάμζα συνεργαζόταν με 'ξένα μέρη' σε μια συνωμοσία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο ετεροθαλής αδελφός και πρώην διάδοχος του βασιλιά Αμπντάλα Β’ της Ιορδανίας, πρίγκιπας Χάμζα, είχε επαφές με ξένες δυνάμεις με στόχο την αποσταθεροποίηση της χώρας και βρισκόταν υπό έρευνα για κάποιο χρονικό διάστημα, δήλωσε την Κυριακή ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της κυβέρνησης.

  Το Σάββατο ο στρατός κατηγόρησε τον πρίγκιπα ότι εμπλέκεται σε ενέργειες που απειλούν την "ασφάλεια και σταθερότητα" της χώρας, βασικού συμμάχου των ΗΠΑ. Ο πρίγκιπας Χάμζα αργότερα δήλωσε ότι βρίσκεται υπό κατ 'οίκον περιορισμό, ενώ συνελήφθησαν αρκετά ακόμη εξέχοντα πρόσωπα.

  "Στο πλαίσιο των ερευνών παρακολουθούνταν παρεμβάσεις και επαφές με ξένες δυνάμεις που είχαν στόχο την κατάλληλη στιγμή να αποσταθεροποιήσουν την Ιορδανία", δήλωσε ο Αϊμάν Σαφάντι σε τηλεοπτική συνέντευξη Τύπου.

  Στο πλαίσιο των επαφών, όπως είπε ο Σαφάντι, υπήρξε επικοινωνία ξένης υπηρεσίας πληροφοριών με τη σύζυγο του πρίγκιπα Χάμζα προκειμένου να σχεδιαστεί η φυγή του ζεύγους από την Ιορδανία με αεροσκάφος.

  "Οι αρχικές έρευνες έδειξαν ότι αυτές οι δραστηριότητες και οι κινήσεις είχαν φτάσει σε επίπεδο που επηρέασαν ευθέως την ασφάλεια και τη σταθερότητα της χώρας, αλλά ο μεγαλειότατος αποφάσισε ότι ήταν καλύτερο να μιλήσει απευθείας στον πρίγκιπα Χάμζα, και να αντιμετωπιστεί το θέμα ενδοοικογενειακά", πρόσθεσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της κυβέρνησης.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ